1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. TKP İstanbul 1 Mayıs’ta Meydanda: “Kemer Sıkma Yumruğunu Sık”

TKP İstanbul 1 Mayıs’ta Meydanda: “Kemer Sıkma Yumruğunu Sık”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları için Saraçhane Meydanı’nda toplanan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, “Kemer sıkma yumruğunu sık” pankartıyla bir araya geldi. “Yaşasın 1 Mayıs” sloganları eşliğinde başlayan buluşmada, TKP’liler “İşçiler partiye parti iktidara” sloganıyla yürüyüşe geçti. Kalabalık Taksim’e doğru ilerlediğinde polis barikatlarıyla karşılaştı.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Saraçhane’deki gelişmelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Taksim’e gösterilen iradenin önemine vurgu yaparak, yasaklara rağmen binlerce kişinin meydanı doldurduğunu belirtti. Okuyan, “Bugün Türkiye’de binlerce kişi işçi sınıfının mücadele gününün hakkını vermeye çalıştı, devam eden mitingler var. Ama herkesin tartıştığı, merak ettiği İstanbul’daki mitingdi” dedi.

Siyasi iktidarın Taksim’e yönelik getirdiği yasaklamaların saçma olduğunu belirten Okuyan, “İstanbul’un neredeyse yarısında bir sıkıyönetim var. Taksim’de yapılacak bir mitingin güvenliğini almanın çok daha misliyle kaynağı İstanbullulara ve emekçilere bir gün boyunca çile çektirmek için kullandılar. Buna boyun eğilmediğini gösterdi binlerce kişi” şeklinde konuştu.

TKP Genel Sekreteri, “Taksim” dediğimiz yerdeki kurumların “sorumsuzca” davrandığını belirterek, “Bugün emekçi yığınlar, yoksullar çok tarihsel bir hayat pahalılığı problemiyle karşı karşıyalar. 1 Mayıs’ı kutlama iddiasını taşıyan kuruluşlar, zayıflıkları veya siyasi özellikleri nedeniyle olabilir ama bunu becerme yeteneğine sahip olmadıklarını gösterdiler” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TKP İstanbul 1 Mayıs’ta Meydanda: “Kemer Sıkma Yumruğunu Sık”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin