1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TMO Kuru Kayısı Alımı Başlıyor! İşte Detaylar

TMO Kuru Kayısı Alımı Başlıyor! İşte Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), piyasalardaki istikrarı sağlamak, üreticilerin sağlıklı depo ihtiyacını gidermek ve ihracat değerini korumak amacıyla kuru kayısı alımı yapılmasının kararlaştırıldığını duyurdu. TMO’nun kuru kayısı alımı yapmasıyla ilgili olarak belirlenen fiyatlar da açıklandı. Buna göre, kükürtlenmiş ve kükürtlenmemiş kuru kayısı fiyatları kilogram başına belirlenmiş durumda. Tane adedi kilogramda 141-160 arası kükürtlenmiş kuru kayısının fiyatı 125 TL; kükürtlenmemiş kuru kayısının fiyatı ise 130 TL olarak belirlendi. Alımların 3 Eylül 2024’ten itibaren başlayacağı açıklandı.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıklamasında, ülkemizin önemli ihracat ürünlerinden kuru kayısıda üretici lehine politikalarla piyasalardaki istikrarın sağlanması, üreticilerin depo ihtiyaçlarının karşılanması ve ihracat değerinin korunması amacıyla kuru kayısı alımı yapılmasına karar verildiği belirtildi. Kuru kayısı alım işlemleri TMO’nun iştiraki olan TMO-TOBB Lisanslı Depoculuk A.Ş. aracılığıyla gerçekleştirilecek. Alımlar elektronik ürün senedi (ELÜS) yoluyla yapılacak ve 3 Eylül 2024 tarihinden itibaren başlayacak.

Belirlenen fiyatlar arasında en yüksek fiyat, bir kilogramda 0-80 arasında tane adeti bulunan jumbo boy kükürtlenmiş kayısının kilo fiyatı 150 TL olarak belirlendi. Kükürtlenmemiş jumbo boy kayısının fiyatı ise 155 TL olarak açıklandı. Fiyatlar, tane adedine göre farklılık gösteriyor. Örneğin, bir kilogramda 181-200 arası tane adedi bulunan kükürtlenmiş kayısının kilo fiyatı 115 TL iken, kükürtlenmemiş kayısı için belirlenen fiyat 120 TL oldu.

Kuru kayısı üreticileri için önemli bir gelişme olan TMO’nun kuru kayısı alım kararı, sektördeki istikrarın korunması ve üreticilerin desteklenmesi adına olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. TMO’nun belirlediği fiyatlar doğrultusunda gerçekleşecek alımların, sektöre hareketlilik kazandırması ve üreticilerin gelirlerini artırması bekleniyor. Bu adımın sektöre olumlu yansımaları olacağı düşünülerek, kuru kayısı üreticileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TMO Kuru Kayısı Alımı Başlıyor! İşte Detaylar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin