1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TMSF’nin Bebek’teki Koza-İpek Yalısı 1.1 milyar liraya satıldı!

TMSF’nin Bebek’teki Koza-İpek Yalısı 1.1 milyar liraya satıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından İstanbul Bebek’teki Koza-İpek Holding’e ait yalının satışı gerçekleştirildi. Satışla ilgili olarak TMSF tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü FETÖ firarisi Akın İpek’in sahip olduğu yalının 1 milyar 100 milyon liraya alıcı bulduğu belirtildi. Yalı, ilk olarak 750 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılmıştı.

Satış ihalesine dört katılımcı katıldı ve açık teklif aşamasında 3 saat süren bir süreç sonucunda en yüksek teklifi 1 milyar 100 milyon lira ile yüzde 70’i Tayvanlı TCC’ye ait olan Oyak Çimento verdi. Oyak Çimento, bu yılın ilk çeyreğinde çoğunluk hissesini TCC’ye devretmişti. İlgili hisse devir işlemi 2023 yılının Aralık ayında imzalanmış ve 2024 yılının ilk çeyreğinde resmi onaylar alındıktan sonra gerçekleşmişti.

İstanbul Bebek’teki yalı, 925 metrekare brüt kapalı kullanım alanı ve 208 metrekarelik bir teras alanına sahip olup eski eser niteliğinde bulunmaktadır. Akın İpek, FETÖ firarisi olarak bilinmekte olup İngiltere’de yaşamaktadır. Akın İpek’in Türkiye aleyhine açtığı uluslararası tahkim mahkemelerindeki davalardan da bozgunla çıktığı bilinmektedir.

Sonuç olarak, İstanbul Bebek’teki Koza-İpek Holding’e ait yalının satışı TMSF tarafından gerçekleştirilmiş olup en yüksek teklifi 1 milyar 100 milyon lira ile Oyak Çimento vermiştir. Yalının yeni sahibi olarak TCC’ye ait Oyak Çimento belirlenmiş olup bu satışın ardından ilgili süreç tamamlanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TMSF’nin Bebek’teki Koza-İpek Yalısı 1.1 milyar liraya satıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin