1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tokat ve Yozgat Depreminde Çarpıcı Gelişmeler: Bakan Yardımcısı Açıkladı!

Tokat ve Yozgat Depreminde Çarpıcı Gelişmeler: Bakan Yardımcısı Açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. 20 ekip ve 50 teknik personelle sahada çalışmalarını sürdüren Tuzcuoğlu, Tokat ve Yozgat’ta hasar tespiti yapıyor. Tokat’tan 500, Yozgat’tan da 150 ihbar aldıklarını belirten Tuzcuoğlu, esasen 1999 öncesi binaların hasar gördüğünü ve kerpiç, yığma yapıların etkilendiğini ifade etti. Bakanlık teknik heyetleri tarafından 50 yapı incelenmiş olup, yıkık binalar, ağır hasarlı binalar ve az hasarlı binalar tespit edildi.

Yozgat’ta ise Kadışehri ilçesine bağlı 9 köyde, 1 belde ve 2 mahallede yapılan incelemeler sonucunda 40 binanın durumu incelendi. Bu inceleme sonucunda 5 yıkık bina, 5 ağır hasarlı bina, 25 az hasarlı bina ve 5 hasarsız bina tespit edildi. Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Tuzcuoğlu, vatandaşların endişelenmemesi gerektiğini vurguladı. Kamu binalarında herhangi bir hasar olmadığını kaydeden Bakan Yardımcısı, depremin en teselli edici yanının can kaybı olmaması olduğunu dile getirdi.

Tuzcuoğlu, devletin afetten etkilenen şehirlere yardım edeceğini ve yıkılan binaların yeniden yapılacağını belirtti. Ayrıca yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Tokat’ın afetlere karşı hazır hale getirileceğini ifade etti. Her zaman vatandaşların yanında olduklarını ve yaralarını sarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Tuzcuoğlu, afetten etkilenen bölgelerde hızlı bir şekilde iyileştirme çalışmalarının yapılacağının altını çizdi. Son olarak, devletin tüm imkanlarını seferber ederek, şehirlerin zararlarını en iyi şekilde telafi edeceklerini ve vatandaşların güvende olacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tokat ve Yozgat Depreminde Çarpıcı Gelişmeler: Bakan Yardımcısı Açıkladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin