1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tokat ve Yozgat’ta deprem felaketi!

Tokat ve Yozgat’ta deprem felaketi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat ve Yozgat ilçelerinde meydana gelen depremler, ciddi hasara yol açtı. Hasar tespit çalışmaları devam ederken, iki ilde toplamda 338 konut, 99 ahır ve 12 caminin depremde zarar gördüğü belirlendi. Panikle kaçmaya çalışan beş kişi de yaralandı. Tokat merkezine 64 kilometre uzaklıkta bulunan Sulusaray ilçesine bağlı Buğdaylı köyünde büyük çatlaklar oluştu.

Deprem sonrası Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, geceyi yurt binaları dışında geçirmek isteyen öğrenciler için çadırlar kurdu. Kampüste merkezi yemekhane önünde kurulan çadırda kalan öğrencilere uyku tulumları da dağıtıldı.

Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan, Kahramanmaraş depremi sonrasında Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Kuzey Anadolu Fay Hattı’na doğru kaydığını belirtti. KAF’ta kırılmalar meydana geldi ve Tokat bu hat üzerinde bulunuyor. Prof. Dr. Arslan, önümüzdeki 10 yıl içinde bu hattın büyük bir depreme sebep olabileceğini yüksek bir olasılıkla açıkladı. Ayrıca bölgede 5 ila 6 büyüklüğünde depremlere sebep olabilecek tali fay hatlarının bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Süleyman Pampal, bu tür depremlerin her zaman beklenmesi gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tokat ve Yozgat’ta deprem felaketi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin