1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tokat’ta dolandırıcı ‘Yunus Hoca’ şoku!

Tokat’ta dolandırıcı ‘Yunus Hoca’ şoku!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ta yaşayan H.B., 2023 yılında takip etmeye başladığı ‘Yunus Hoca’ rumuzlu sosyal medya fenomeni Yunus O.’yu otostop çekerken Türkiye’yi dolaştığı videolarını paylaşmasından sonra tanımaya başladı. Yunus O., H.B.’ye sosyal medya uygulamasından mesaj göndererek iletişime geçti.

Yunus O., kendisini din kültürü öğretmeni olarak tanıtarak 6 Şubat depremlerinde nişanlısını kaybettiği için öğretmenliği bırakıp otostopla ülkeyi gezdiğini anlattı. Daha sonra H.B.’den 1 gün sonra 500 bin lira olarak geri göndereceğini vadedip 250 bin lira istedi. H.B. 248 bin 900 lira kredi çekip Yunus O.’ya gönderdi ancak parayı geri alamadı ve dolandırıldığını anlayarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

H.B., dekonttaki ismi araştırarak kendisi gibi dolandırılan Z.Y.’ye ulaştı. Z.Y. ve H.B. başka mağdurlarla iletişime geçerek Yunus O.’nun birçok kişiyi benzer vaatlerle dolandırdığını öğrendi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, Yunus O. hakkında haksız menfaat sağlama suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteyen bir iddianame hazırladı. Yunus O. ifadesinde H.B.’den aldığı parayla bahis oynadığını ve kaybettiğini ancak pişman olduğunu belirtti.

Yunus O.’nun otostopla Türkiye turu yaptığı videolarıyla tanışan H.B., kendisine yardım etmek istediğini söyleyen Yunus O.’nun kendisine para katlayacağı vaadinde bulunması üzerine kredi çekip parayı gönderdiğini ancak dolandırıldığını anlattı. H.B. kendisine gönderilen dekonttan başka bir mağdura da ulaştığını ve birçok mağdurun bu olaydan etkilendiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tokat’ta dolandırıcı ‘Yunus Hoca’ şoku!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin