1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TOKİ’den Yüzde 25 İndirim Kampanyası Başlıyor: Detaylar Burada!

TOKİ’den Yüzde 25 İndirim Kampanyası Başlıyor: Detaylar Burada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satın alınan ve ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için özel bir kampanya düzenleneceği duyuruldu. Bu kampanya 23 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kampanyaya başvuruda bulunmak isteyenler arasında, geri ödeme taksitlerinin en geç 2023 yılı haziran sonu itibarıyla başlamış ve kalan taksit sayısının 12 aydan fazla olması gerekiyor. Borcun tamamını kapatamayanlar ise kalan borç bakiyesinin en az %25’ini ödemek şartıyla yine %25 indirimden faydalanabilecekler.

Başvuruları gerçekleştirmek isteyen konut ve iş yeri sahipleri, satış işlemlerinin yapıldığı bankalara başvuruda bulunabilecekler. Ödeme tutarlarını ise bu bankalardan öğrenebilecekler.

Kampanyadan yaklaşık 162 bin konut ve iş yeri sahibinin faydalanması bekleniyor. Başvuru yapacak olanların öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalıdır.

Kat mülkiyeti oluşturulmuş projelerde kampanyadan yararlanmak isteyenlerin bankaya giderken site yönetiminden ‘borcu yoktur’ belgesi ve ilgili belediyeden alacakları emlak beyan değerini gösteren belgeyi de yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Kampanyadan faydalanırken kredi kullanmak isteyenler ise Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları bankalardan destek alabilecekler. Kampanya tarihinden sonra yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde %25 indirimden yararlanılamayacaktır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın talepleri üzerine ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için %25 oranında indirim imkanı sağlayacağız. Ayrıca borcunun en az %25’ini kapatmak isteyenlere de aynı oranda indirim sunacağız” ifadelerini kullanarak kampanyayı duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TOKİ’den Yüzde 25 İndirim Kampanyası Başlıyor: Detaylar Burada!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin