1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TOKİ’nin AKP’li Müteahhitlere 3 Milyarlık İhalesi TBMM Gündeminde! Bu İddialı Sorular Yanıt Bekliyor

TOKİ’nin AKP’li Müteahhitlere 3 Milyarlık İhalesi TBMM Gündeminde! Bu İddialı Sorular Yanıt Bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SÖZCÜ’nün “TOKİ, AKP’li müteahhitlere çalışıyor: 3 milyarlık ihale…” haberini CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu TBMM gündemine taşıdı. Karasu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan haberi üzerine bir soru önergesi verdi.

CHP Milletvekili Ulaş Karasu, soru önergesinde kamu ihalelerinde şeffaflığın önemini vurgulayarak, Kamu İhale Kanunu’nun “21/b pazarlık” usulünün kötüye kullanılarak belirli şirketlere ihale dağıtma aracına dönüştüğünü belirtti. Özellikle, deprem konutları ihalelerinin AKP’li isimlere verilmesi konusunda sık sık basına yansıyan örnekler olduğunu dile getirdi.

Karasu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum’a şu soruları yöneltti: 1. Son üç yılda Kamu İhale Kanunu’nun “21/b” pazarlık usulü ile açılan ihale sayısı ve ihalelerin yaklaşık maliyeti nedir? 2. 21/b ihalelerinin 6 Şubat depremlerinden etkilenen illere dağılımı ve maliyeti nedir? 3. Aynı ihalelere katılan, ancak teklifleri geçerli sayılmayan firmalar hangileridir? 4. Deprem bölgesindeki ihalelerin iktidar partisine yakın firmalara verilmesinin gerekçeleri nedir?

CHP’li Karasu, Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesinin kötüye kullanılarak AKP iktidarı tarafından istenilen firmalara ihale verme aracı haline getirildiğini savundu. Özellikle deprem bölgesindeki ihalelerin yandaş şirketlere verilmesinden ve bu şirketlerin vergi ödememesinden endişe ettiğini belirtti. Karasu, yoksulların ve dar gelirli kişilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kısacası, CHP Milletvekili Ulaş Karasu, TOKİ’nin AKP’ye yakın müteahhitlere ihale vermesi ve Kamu İhale Kanunu’nun kötüye kullanılması konusundaki endişelerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yöneltti. Karasu, ihalelerin şeffaflığını sağlamak ve yandaşlıkla mücadele etmek adına sorular sormuş ve konunun takipçisi olacaklarını dile getirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TOKİ’nin AKP’li Müteahhitlere 3 Milyarlık İhalesi TBMM Gündeminde! Bu İddialı Sorular Yanıt Bekliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin