1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TOKİ’nin İzmir’de Toplu Konut Projesi İptal Edildi!

TOKİ’nin İzmir’de Toplu Konut Projesi İptal Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOKİ, İzmir’in Karabağlar ilçesinde dar gelirli vatandaşları depreme dayanıklı konut sahibi yapmak amacıyla harekete geçti. Uzundere semtinde bulunan İzmir Demokrasi Üniversitesine ait 80 hektarlık alanın 42 hektarlık bölümü Çevre ve Şehircilik ile İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından toplu konut alanı olarak belirlendi. Geri kalan 38 hektarlık alan ise üniversite kurulması için ayrıldı.

Dönemin CHP’li Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, toplu konut yapımına karşı çıkarak planları yargıya taşıdı. İzmir 1 İdare Mahkemesi, konut ve diğer kullanım alanlarıyla ilgili planın yürütmesini durdurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni bir revizyon imar planı hazırladı ve TOKİ de 809 konut, 2 ticaret merkezi, 1 cami ile altyapı ve çevre düzenlemesini içeren toplu konut projesinin ihalesini gerçekleştirdi. Proje için 30 bin aile başvuruda bulundu ve noter huzurunda yapılan kura ile 809 hak sahibi belirlendi.

Ancak dönemin CHP’li Karabağlar Belediyesi tarafından TOKİ’nin yaptığı ihale mahkemeye taşındı ve Ankara 4. İdare Mahkemesi projenin iptaline karar verdi. İmar planı da belediyenin açtığı dava sonucunda iptal edildi.

TOKİ, engellemelere rağmen projeden vazgeçmedi. Mahkemelerin gerekçelerini dikkate alarak 4. kez yeni bir plan hazırladı ve Çevre Düzeni Planı ile nazım ve uygulama imar planlarını askıya çıkardı. Bu planlara İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi’nden itirazlar geldi.

AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya, belediyelerin projeye karşı çıkmalarına tepki gösterdi ve projenin önemini vurguladı. Plan, 78 hektarlık bir alanı kapsıyor ve üniversite, ticaret ve konut alanları ile yeşil ve sosyal donatı alanlarını içeriyor. Bu süreçte TOKİ’nin ev sahibi olma hayali kuran vatandaşların beklentileri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak adil bir planlama yapılması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TOKİ’nin İzmir’de Toplu Konut Projesi İptal Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin