1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Toplumsal Vicdanı Yaralayan Yasa Uygulamalarına Aydınlar Müdahaleyi Bekliyor

Toplumsal Vicdanı Yaralayan Yasa Uygulamalarına Aydınlar Müdahaleyi Bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Temmuz’da parlamentoda kabul edilen ve 2 Ağustos’ta yürürlüğe giren “160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Türkiye genelinde tepkilere neden oldu. Meclis’ten geçen yasa, sokak hayvanlarının durumunu düzeltmek amacıyla çıkarılmış olsa da uygulamada çeşitli vahşet görüntülerine sebep oldu. Bu durumun yargı tarafından değerlendirilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru halen sonuçlanmadı. Kültür, sanat, edebiyat ve akademi dünyasından birçok isim, mahkemeden yasanın iptal edilmesi için adımlar atılmasını bekliyor. Bu kişiler arasında Ataol Behramoğlu, Bedri Baykam, Zülfü Livaneli, Tamer Levent gibi tanınmış isimler bulunmaktadır.

Yasa doğal ve en temel insan haklarına aykırı olduğu için bir an önce iptal edilmesi gerektiği vurgulanan mektupta, yasanın uygulamalarının durdurulması talep edilmektedir. Kültür ve sanat dünyasından gelen bu taleplerin yargıya yansıması için bekleyiş sürmektedir. Yasa, toplum vicdanını zedeleyici boyutlara varan uygulamalara yol açmıştır ve bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Bu mektupla, yasanın yürürlükten kaldırılması için büyük bir toplumsal duyarlılık oluşturulmaya çalışılmaktadır. Meclis’ten geçen yasa, sokak hayvanlarının korunması amaçlanarak hazırlanmış olsa da daha fazla mağduriyete sebep olmuştur. Tepkilerin artmasıyla birlikte Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun sonuçlanması beklenmektedir. İmzalanan mektup, Türkiye’nin önde gelen kültür ve sanat insanları tarafından desteklenmektedir ve yasa değişikliğinin bir an önce gerçekleşmesi talep edilmektedir.

Anayasa Mahkemesi’ne iletilen mektupta, yasanın yürürlükten kaldırılması ve asıl amacına uygun bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Bu konuda toplumsal farkındalığın artırılması ve sokak hayvanlarının korunması için adımlar atılması gerektiği belirtilmektedir. Kültür ve sanat dünyasından gelen bu destek, yasanın tekrar değerlendirilmesi için önemli bir adım oluşturmaktadır. Bu süreçte toplumun duyarlılığı ve tepkileri, yasanın gözden geçirilmesinde etkili olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Toplumsal Vicdanı Yaralayan Yasa Uygulamalarına Aydınlar Müdahaleyi Bekliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin