1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Töre Çiftinden Özel ve Dervişoğlu’na Kıbrıs Sorusu: Dikkat Çeken Açıklamalar!

Töre Çiftinden Özel ve Dervişoğlu’na Kıbrıs Sorusu: Dikkat Çeken Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve eşi Emel Töre, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılan Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Larnaka Üssü projesi ile ilgili olarak Güney Kıbrıs Rum kesiminin, Yunanistan’ın desteğiyle Larnaka’ya bir deniz üssü kurma çabasında olduğu belirtilmiştir. Bu duruma ilişkin olarak KKTC’deki siyasilerin Türkiye’nin de KKTC’ye bir deniz ve hava üssü kurma vaktinin geldiğini belirttiklerine değinen Özel, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılında KKTC’de olduklarını vurgulamıştır.

Özel, diplomasi kanallarının her zaman açık olması gerektiğini dile getirerek, barıştan uzaklaşan adımların yanlış olduğunu belirtmiştir. Yunanistan’ın attığı adımın yanlış olduğunu ve ülkenin menfaati gerektiğinde buna karşılık verilmesi gerektiğini savunan Özel, diplomatik yollarla Yunanistan’ı geri adım atmaya çağırmıştır. Dervişoğlu ise Rum tarafının çözümsüzlüğü desteklemeye çalıştığını, Türk tarafının ise sorunları çözmeye çalıştığını ifade etmiştir. Bu çerçevede KKTC’nin hak ve hukukunu savunmak ve Türk tarafının barışçıl tavrını korumak gerektiğini vurgulamıştır.

Dervişoğlu, Rum tarafının KKTC’nin hak ve hukukunu çiğnemek adına adımlar attığını belirterek, Türk tarafının uyumlu çözüme ve barışçıl bir tavra sahip olduğunu dile getirmiştir. Bu nedenle Türk tarafının herhangi bir askeri sorunla karşı karşıya kalmadığını ifade eden Dervişoğlu, Türkiye’nin KKTC’nin hak ve hukukunu savunmak adına diplomatik yollarla hareket etmesi gerektiğini vurgulamıştır. İttifak konusuna değinen Dervişoğlu, gelecek seçimde partilerin tekrar bir ittifak altında ilerlemesi ihtimaline değinmiş ve bu konunun seçime yakın bir zamanda değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiştir.

Özel ise seçimlere kadar her partinin kendini halka en doğru şekilde anlatması gerektiğini, iktidara hazırlanması gerektiğini vurgulamıştır. Herkesin kendi kimliği ve kadrolarıyla en doğru siyaseti yapması gerektiğini ifade eden Özel, muhalefet içinde saygı ve sevgi çerçevesinde birbirlerine destek olmaları gerektiğini belirtmiştir. Sonuç olarak, ülkenin menfaati doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Özel ve Dervişoğlu, Türkiye’nin ve KKTC’nin hak ve hukukunu korumak adına kararlı bir duruş sergilemeye devam edeceklerini ifade etmişlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Töre Çiftinden Özel ve Dervişoğlu’na Kıbrıs Sorusu: Dikkat Çeken Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin