1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Trabzon’da Yaşanan Sağanak Sonrası Denizin Rengi Değişti, Dere Taşkınında Kaybolan İşitme Engelli Kişi Aranıyor

Trabzon’da Yaşanan Sağanak Sonrası Denizin Rengi Değişti, Dere Taşkınında Kaybolan İşitme Engelli Kişi Aranıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’un doğu ilçelerinde meydana gelen sağanak yağış sonrasında derelerin taşmasıyla çamurlu suyun denize karışması, denizin rengini değiştirdi. Bu durum, özellikle Sürmene, Araklı, Arsin ve Yomra ilçelerinde yaşanan sel ve taşkınlar nedeniyle ortaya çıktı. Kent genelinde etkili olan sağanak yağış, metrekareye 165 kilogram düşerek cadde ve sokakların su altında kalmasına, ev ve iş yerlerinin zarar görmesine sebep oldu. Sürmene ve Araklı ilçelerinde ise toplam 12 mahallede yaşanan sel ve taşkınlar sonucunda 93 iş yeri, 7 konut ve 120 dekar tarım arazisi hasar gördü.

Özellikle Araklı-Bayburt kara yolu ulaşıma kapandı ve park halindeki araçlar sular altında kaldı. Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’ndeki hastalar, bahçenin suyla dolması nedeniyle tahliye edildi. Sağanak yağışın etkilediği Sürmene’de ise bir kişi dere taşkını sonucunda kayboldu. Dere taşkını sırasında kaybolan işitme engelli Ali Kemal Demir’i bulma çalışmaları ise AFAD ve diğer ekipler tarafından sürdürülüyor. Arama çalışmalarında menfezin tıkandığı nokta ve çevresinde yoğunlaşılırken, dere ve sahil boyunca aramalar devam ediyor.

Heyelan sonrası ekiplerin temizlik çalışmaları yapmasıyla, derelerden akan çamurlu suyun denizin rengini değiştirdiği tespit edildi. Sürmene, Araklı ve Arsin ilçelerindeki derelerin taşıdığı çamurlu su, Karadeniz’in kıyılarında su renginin değişmesine sebep oldu. Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada da, yaşanan afetlerden etkilenen mahallelerin sayısı ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Toplamda 12 mahallede sel, taşkın ve heyelanların meydana geldiği, 93 iş yerinin zarar gördüğü ve tarım arazilerinde hasar olduğu ifade edilen açıklamada, çalışmaların sürdüğü ve zarar tespiti için detaylı incelemelerin devam ettiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trabzon’da Yaşanan Sağanak Sonrası Denizin Rengi Değişti, Dere Taşkınında Kaybolan İşitme Engelli Kişi Aranıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin