1. Haberler
  2. Spor
  3. Trabzonspor’un Efsane Başkanı Ahmet Salih Erdem Hayatını Kaybetti!

Trabzonspor’un Efsane Başkanı Ahmet Salih Erdem Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzonspor Kulübünün kurucu üyelerinden ve eski başkanlarından Ahmet Salih Erdem, yaşamını yitirdi. Erdem’in spor kariyeri 1950’li yılların sonlarına dayanmaktadır. O zamanlar arkadaşlarıyla birlikte Yıldızspor’u kurmuş ve daha sonra 24 Şubat olarak isim değiştirmiştir. 1960’lı yıllarda İdmanocağı Kulübü yöneticiliği teklifini kabul eden Erdem, 1967’de Trabzonspor’un kurucuları arasında yer alarak kulübün ilk yöneticilerinden biri olmuştur. Suat Oyman’ın başkanlığı döneminde 2. başkanlık görevini sürdüren Erdem, Oyman’ın görevinden ayrılması üzerine başkan seçilmiş ve kulübün 4. başkanı olmuştur. Trabzonspor, Erdem döneminde özlemini çektiği 1. Lig’e yükselmiş ve Kıbrıs Barış Kupası’nı kazanmıştır.

Ahmet Salih Erdem, Trabzonspor başkanlığından sonra Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeliği de yapmış ve bu görevini 5 dönem sürdürmüştür. Mütevazı, duruşu ve beyefendi kişiliğiyle tanınan Erdem, evli ve dört çocuk babasıydı. Spor camiası, Erdem’in vefatını derin bir üzüntüyle karşılamış ve kulüp başkanının kaybıyla büyük bir değerlerini daha yitirdiği belirtilmiştir. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Ahmet Salih Erdem’in kurucu üye ve eski başkanlarından biri olduğu ve camia olarak büyük bir üzüntüyle haberlerini aldıklarını ifade etmiştir.

Ahmet Salih Erdem’in Trabzonspor’a katkıları büyük olmuş ve özellikle 1. Lig’e yükselme başarısı kulüp tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak kabul edilmiştir. Ailesi, camia ve sevenleri, Ahmet Salih Erdem’in kaybı nedeniyle başsağlığı dilemlerini iletmektedirler. Erdem’in özverili çalışmaları ve Trabzonspor’a olan bağlılığı her zaman hatırlanacak ve sporseverler tarafından minnetle anılacaktır. Ahmet Salih Erdem’in vefatı, spor dünyasında büyük bir boşluk yaratacak ve onun izlerini takip edenler için büyük bir ilham kaynağı olmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trabzonspor’un Efsane Başkanı Ahmet Salih Erdem Hayatını Kaybetti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin