1. Haberler
  2. Spor
  3. Trabzonspor’un Efsane Başkanı Mustafa Şamil Ekinci Hayatını Kaybetti!

Trabzonspor’un Efsane Başkanı Mustafa Şamil Ekinci Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzonspor Kulübü’nün efsane başkanlarından biri olan Mustafa Şamil Ekinci, 83 yaşında vefat etti. Trabzonspor Kulübü, Ekinci’nin 5 sezon süren başkanlığı döneminde 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandığını duyurdu. Kulüp, Ekinci’nin vefatıyla ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. Habere göre, aslen Kırşehirli olan Ekinci, İstanbul’da eğitimini tamamlayıp Trabzon’a yerleşerek uzun yıllar iş hayatına devam etti. Trabzonspor’da 1970 yılında yönetim kurulu üyeliğine başlayan Ekinci, daha sonra başkanlığa yükseldi ve kulüpte birçok kupa kazanılmasını sağladı.

Ekinci’nin Trabzonspor’daki yöneticilik kariyerine dair detaylar da paylaşıldı. 1975 yılındaki kongrede başkanlığa seçilen Ekinci, 5 sezon boyunca kulübün başında yer alarak büyük başarılar elde etti. Trabzonspor, Ekinci döneminde 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. Ayrıca Ekinci, 1983-1985 yılları arasında Divan Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi ve 1995 yılında başkan yardımcılığı yaptı.

Ekinci, sadece futbol başarılarıyla değil, Trabzonspor camiasına ve şehrine yaptığı katkılarla da ön plana çıktı. Kendisine kulübün başarılarının sergilendiği müzede isim verilen Ekinci, Trabzon ve Trabzonspor’a olan sevgisiyle tanındı. Açıklamada, Ekinci’nin camia için elini taşın altına koymaktan çekinmediği ve her zaman destek olduğu vurgulandı. Kendisi, “Hayatımın en büyük hediyesini aldım.” diyerek kulübe verdiği destekten mutluluğunu dile getirmişti.

Mustafa Şamil Ekinci’nin ölümü, Trabzonspor camiasını derinden üzdü. Kulüp, efsane başkanları için başsağlığı mesajları yayınlarken, Ekinci’nin anısını yaşatmak adına çeşitli etkinlikler düzenleneceği belirtildi. Trabzonspor camiası, Ekinci’nin kaybı nedeniyle büyük bir üzüntü içerisinde ve onun hatıralarını daima yaşatmayı amaçlayarak hareket edeceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trabzonspor’un Efsane Başkanı Mustafa Şamil Ekinci Hayatını Kaybetti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin