1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Trabzon’un Geçilemeyen Atleti: 98 Yaşındaki Demirkanlı’nın İnanılmaz Hikayesi!

Trabzon’un Geçilemeyen Atleti: 98 Yaşındaki Demirkanlı’nın İnanılmaz Hikayesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1929 yılında Trabzon’un Ortahisar ilçesinde dünyaya gelen Halil İbrahim Demirkanlı, küçük yaşlardan itibaren tifo, sıtma ve raşitizm hastalıkları ile mücadele etti. İlkokul yıllarında bu hastalıklar nedeniyle defalarca ölü sanılarak morga kaldırıldı. Ancak her defasında tekrar hayata dönmeyi başardı. Bu zorlu süreçlerin ardından sağlığına kavuşan Demirkanlı, okul yıllarında spora olan tutkusunu keşfetti.

Demirkanlı, spor yapmadan geçirdiği hiçbir günü düşünemeyen bir hayat sürdü. Okul çıkışlarında antrenman yapan ve hafta sonları çeşitli yarışmalara katılan Demirkanlı, Trabzon’un en başarılı atletlerinden biri haline geldi. Bir dönem İdmangücü takımının lisanslı sporcusu olan Demirkanlı, onlarca yarışmada birinci olmayı başardı. Atletizm sporunda 10 kilometrelik yarışlarda rekortmen unvanını elde etti ve jübilesini yaparak spor yaşantısını noktaladı.

Emekli olduktan sonra düzenli yüzme antremanları yapmaya başlayan Demirkanlı, her sabah erken saatlerde denize girerek gençlere taş çıkarır bir performans sergiledi. 98 yaşına geldiği halde hala genç kalmaya devam eden Demirkanlı’nın sağlıklı yaşam tarzı ve spora olan bağlılığı, çevresindekileri şaşırtmaktadır.

Hayatında sporun her daim merkezde olduğunu belirten Demirkanlı, gençlere spor yapmaları ve düzenli beslenmeleri konusunda tavsiyelerde bulunmaktadır. Sağlıklı bir yaşamın sırlarını spor yaparak ve doğal beslenme ile sürdürdüğünü ifade eden Demirkanlı, aynı zamanda çocukluk yıllarındaki hastalıkları ve yaşadığı zorlukları unutmadan bugünlere geldiğini belirtmektedir.

Hedeflerine ulaşmanın ve sağlıklı bir yaşam sürmenin sadece spordan ve doğru beslenmeden geçtiğinin altını çizen Demirkanlı, genç yaşlı herkese spor yapmanın önemini vurgulamaktadır. Yaşının gençliğinden ilham almaya devam eden Demirkanlı, hayatını spor ile şekillendirerek her yaşta aktif ve sağlıklı bir birey olmanın mümkün olduğunu kanıtlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trabzon’un Geçilemeyen Atleti: 98 Yaşındaki Demirkanlı’nın İnanılmaz Hikayesi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin