1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Yaşanan Şok Olay: Doktoru Darp Eden Hastane Hastanede Yeniden Tutuklandı!

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Yaşanan Şok Olay: Doktoru Darp Eden Hastane Hastanede Yeniden Tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören Nazife Kuşçu, 6 Şubat’ta organ yetmezliği nedeniyle vefat etti. Serviste asistan doktor olarak görev yapan B.B.Ö., hasta yakını Volkan Kuşçu’ya ölüm belgelerinin doldurulması gerektiğini iletti. Bu sırada Volkan Kuşçu, doktora saldırdı ve güvenlik görevlileri müdahale etti. Hastane yönetimi hemen polise haber verdi ve Volkan Kuşçu alkollü olduğu belirlenerek gözaltına alındı.

Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Volkan Kuşçu, ev hapsi cezası aldı. Ancak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı sonucu tekrar gözaltına alındı ve nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı. Dava dosyası Edirne 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde açıldı ve ikinci duruşmada Kuşçu’nun tahliyesine karar verildi. Ancak doktor raporunun beklenmesi gerektiği için duruşma 12 Haziran’a ertelendi.

Ancak Kuşçu, tahliye olduktan sonra sosyal medya üzerinden tehdit içerikli mesaj yayınladı ve yeniden tutuklandı. Darp ve tehdit suçlamalarıyla Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde yargılanan Kuşçu, suçlamaları reddetti ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir kez imza atma zorunluluğuyla duruşma 4 Temmuz’a ertelendi.

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, duruşma sonrası yaptığı açıklamada karara üzgün olduklarını dile getirdi. Altun, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının arttığını ve caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmadığı sürece bu tür vakaların önüne geçilemeyeceğini belirtti. Altun, bugüne kadar birçok sağlık çalışanının görevi sırasında saldırıya uğradığını ve bu konuda acil tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Yaşanan Şok Olay: Doktoru Darp Eden Hastane Hastanede Yeniden Tutuklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin