1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TSK, Lübnan’da Türk ve Yabancı Vatandaşların Tahliyesine Hazırlanıyor

TSK, Lübnan’da Türk ve Yabancı Vatandaşların Tahliyesine Hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada gerçekleşen faaliyetleri hakkında bakanlıkta bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantı sonrasında MSB kaynakları, Lübnan’da yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı vatandaşlar ve Türk vatandaşlarının bölgeden tahliyesine yönelik planlama yaptığı belirtildi. MSB ve TSK, ülkenin savunma ve güvenliği ile ilgili yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor, çok boyutlu bir güvenlik stratejisi ile değerlendiriyor ve alınması gereken tedbirleri alıyor.

TSK, bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehliği bertaraf etmeye muktedir durumda. Öncelikle vatandaşlarımızın güvenliği olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan’dan güvenli bir şekilde tahliyesine yönelik planlama ve hazırlıklarını tamamlamış durumda. Lübnan’da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmekte ve tahliyenin başlaması durumunda devletin ilgili kurumları tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Bu açıklama, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iç ve dış tehditlere karşı sürekli hazır ve tedbirli olduğunu göstermektedir. Lübnan’da yaşanan gelişmeler doğrultusunda hızlı bir şekilde harekete geçilerek Türk vatandaşlarının güvenli bir şekilde bölgeden tahliye edilmesi için gerekli planlamalar yapılmıştır. TSK, her duruma karşı hazırlıklı olup vatandaşların güvenliğini sağlamak için gerekli adımları atmaktadır.

Sonuç olarak, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkenin savunma ve güvenliği ile ilgili olarak bölgesel ve küresel gelişmeleri yakından takip etmekte, her türlü tehdide karşı önlemler almaktadır. Lübnan’da yaşanan durum doğrultusunda Türk vatandaşlarının güvenliği için planlama ve hazırlıklar tamamlanmış olup, ilgili taraflar süreci yakından takip etmektedir. Bu bağlamda, devletin ilgili kurumları gerekli bilgilendirmeleri yaparak vatandaşların güvenli tahliyesini sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TSK, Lübnan’da Türk ve Yabancı Vatandaşların Tahliyesine Hazırlanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin