1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TSK’da Yapılan Önemli Düzenlemeler Başlıkları

TSK’da Yapılan Önemli Düzenlemeler Başlıkları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ile general ve amiraller hakkında ilgili hükümler kapsamında yürütülen işlemlerde soruşturma izni vermeye ve soruşturma ve kovuşturma yapmaya yetkili mercilerin belirlenmesinde, ilgililerin son rütbeleri ve görevleri esas alınacak.

Tebligat Kanunu’na eklenen hükümle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde konuşlu askeri birlik, karargah ve kurumlardan Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan kişi veya kurumlara yapılacak tebliğ sürecinin hızlandırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda, KKTC’de konuşlu askeri birlik, karargah ve kurumlardan Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan kişi veya kurumlara yapılacak tebligatlar, yasa hükümlerine göre Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından iletilmekte.

TSK personelinin kimlik, görev ve faaliyetlerinin Milli Savunma Bakanlığınca yetki verilen durumlar hariç radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap ve diğer tüm medya araçları ile her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim araçları vasıtasıyla yayınlanması veya açıklanması yasaklanmaktadır.

Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda yapılan değişiklikle, hukuki güvenliği sağlamak amacıyla gecikmesinde sakınca bulunan hallerde askeri birlik komutanı, askeri kurum amiri veya hukuk hizmetleri başkanı tarafından yazılı emri üzerine tehlikenin veya suçun işlenmesinin önlenmesi amacıyla önleme araması yapılabilecek.

Askeralma Kanunu ile statüler arasına “yedek astsubay” statüsü eklendi. Ayrıca savunma sanayi firmalarının denetimi, savunma sanayisinin geliştirilmesi ve modernizasyonu için MSB tarafından daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilecek. Kanunla getirilen diğer düzenlemelerle ilgili detaylar yönetmeliklerde belirlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TSK’da Yapılan Önemli Düzenlemeler Başlıkları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin