1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TSK’dan Çarpıcı Kararlar: Üç Yeni Deniz Tugayı Kurulacak!

TSK’dan Çarpıcı Kararlar: Üç Yeni Deniz Tugayı Kurulacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara – Foça Birinci Amfibi Deniz Piyade Tugayı ve İskenderun İkinci Amfibi Deniz Piyade Tugayı’na ek olarak yeni bir deniz tugayı kurulacak ve toplamda üç tugay oluşturulacak.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyon ihtiyaçları doğrultusunda kuvvet yapısı planlamaları sürekli olarak güncellenmektedir. Bu doğrultuda Dalaman’da 16. Ana Jet Üs Komutanlığı kurulmaktadır ve Deniz Kuvvetleri’nin kuvvet yapısının gelişmesine uygun olarak Çanakkale’de bir Amfibi Kolordu kurulmaktadır.

Bakanlık kaynakları, makam aracıyla insan kaçakçılığı olayına karışan ve tutuklu olarak yargılanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay’ın disipline sevk edildiğini belirttiler. Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, emekliliğe sevk edildikten sonra tutuklanmış olup, idari olarak da Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir.

Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, basın bilgilendirme toplantısında, son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde dahil olmak üzere toplam 73 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar ise Irak’ın 845, Suriye’nin kuzeyinin ise 880 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TSK’dan Çarpıcı Kararlar: Üç Yeni Deniz Tugayı Kurulacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin