1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TSK’nın Somali’deki Görevi Onaylandı!

TSK’nın Somali’deki Görevi Onaylandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Somali’nin terörizm ve diğer tehditlere karşı güvenliğini sağlamak amacıyla 2 yıl süreyle görevlendirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Tezkereye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları Somali’nin terörizm, deniz haydutluğu, yasa dışı balıkçılık, kaçakçılık ve diğer tehditlere karşı güvenliğini sağlamak için Somali’nin deniz yetki alanları da dahil olmak üzere ortak belirlenen bölgelerinde görevlendirilecek. Cumhuriyet Halk Partisi ve DEM Parti Grubu, tezkereye karşı oy kullandı.

Somali hükümetinin yardım talebinde bulunduğu tezkere, Somali ile yapılacak işbirliği sayesinde Somali’nin ekonomik kaynaklarının güvence altına alınması, deniz taşımacılığımızın ve dış ticaretimizin güvenliğini sağlamak amacıyla kilit önemdeki bölgede istikrar ve güvenliğe katkıda bulunulması ve Somali ile dostluğumuzun güçlenmesi gibi hedeflerle oluşturuldu.

Tezkereye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek esaslara uygun olarak Somali’nin terörizm, deniz haydutluğu, yasa dışı balıkçılık, kaçakçılık ve diğer tehditlere karşı güvenliğini sağlamak amacıyla 2 yıl süreyle görevlendirilecek. Bu görevlendirme, uluslararası anlaşmaların uygulanması kapsamında yapılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TSK’nın Somali’deki Görevi Onaylandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin