1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TTK Amasra’daki Patlama Davası: Yöneticilere Hapis Cezası Talebi!

TTK Amasra’daki Patlama Davası: Yöneticilere Hapis Cezası Talebi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’nde yaşanan patlama sonucunda 14 Ekim 2022 tarihinde 43 işçi hayatını kaybederken, 9 işçi de yaralandı. Patlama sonrasında yapılan soruşturma kapsamında, Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, Müdür Yardımcısı Salih Atmaca, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekçi, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu, Başmühendis Mehmet Tural, Emniyet Mühendisi Şahan Kahraman, maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeş tutuklandı. 15 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılığın hazırladığı 195 sayfalık iddianame Bartın Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve ilk duruşma 25 Nisan’da gerçekleşti. Müdür Yardımcısı Salih Atmaca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İddianamede 116 müştekinin yer aldığı belirtilirken, tutuklu bulunan Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ve Başmühendis Mehmet Tural hakkında her madenci için ‘Olası kast ile öldürme’ suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istendi. Yöneticiler ayrıca ağır yaralanan 4 kişi için de ‘Olası kast ile kişinin yaşamını tehlikeye sokacak şekilde kasten yaralama’ suçundan 4 yıla kadar hapis talep edildi. Diğer 19 sanık ise ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle karşı karşıya kaldı.

Bugüne kadar 7 duruşmanın gerçekleştiği dava sürecinde, 7’nci duruşmada Emniyet Mühendisi Şahan Kahraman, maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeş ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı ile serbest bırakıldı. Bugün ise davanın 8’inci duruşması başladı. Bartın Adliyesi’nde yapılan duruşmada, patlamanın yaşandığı bölgenin keşif için açılabilme olasılığının incelenmesi ve TTK’nın cevabına ilişkin Maden Mühendisleri Odası’nın görüşleri değerlendirilerek, mahkeme heyetinin ara kararını açıklaması bekleniyor.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtirken, adalet arayışlarına devam edeceklerini ve gerçek sorumluların yargılanmasını görene kadar mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti. Bankoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda çalışan müfettişlerin soruşturma izni verilmemesine de değinerek, bu konuların sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TTK Amasra’daki Patlama Davası: Yöneticilere Hapis Cezası Talebi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin