1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜDKİYEB Başkanı: “Kurbanın Alınacağı Adres Belli, Dikkat Edilmesi Gerekenler”

TÜDKİYEB Başkanı: “Kurbanın Alınacağı Adres Belli, Dikkat Edilmesi Gerekenler”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, vatandaşlara kurbanlık satın alacaklara çağrı yaparak, kurban pazarlarını tercih etmeleri gerektiğini belirtti. Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde yetiştiricilerin hayvanlarını getirdiğini ifade eden Çelik, satış oranlarının beklentilerin altında kaldığını dile getirdi.

Yetiştiricilerin kurban satışlarındaki düşük performansının vatandaşların alım gücündeki azalmaya bağlı olduğunu vurgulayan Çelik, marketlerde yapılan kurbanlık satışlarının da durumu olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Marketlerin çok çeşitli et satışı yaptığını belirten Çelik, kurbanlık alınacak yerin kurban pazarları olduğunu vurguladı ve belediyelerin vatandaşlara kolaylık sağladığını belirtti.

Kurban pazarlarında satışların bayramın son gününe kadar süreceğini aktaran Çelik, Tarım ve Orman Bakanlığının Et ve Süt Kurumu aracılığıyla kalan kurbanlıkları aldığını ve geri gönderilecek hayvanlar için lojistik destek sağlandığını açıkladı. Kurbanlık hayvan seçiminde hastalıklı olmayan, bir yaşını doldurmuş ve kulak küpesi olan hayvanların tercih edilmesi gerektiğini belirten Çelik, kesim sırasında hayvana eziyet edilmemesi ve bilinçli bir şekilde kesim yapılması gerektiğini vurguladı.

Çelik, vatandaşların çevre temizliğine de önem vermeleri gerektiğini dile getirerek, bu konuda sorumluluk almalarını istedi. Son olarak, kurbanlık alacak vatandaşları kurban pazarlarına davet eden Çelik, kendi kurbanını bayramın birinci günü keseceğini belirtti. Kurbanlık hayvanların gönül rahatlığıyla alınabileceği ve satışların devam edeceği bilgisini paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜDKİYEB Başkanı: “Kurbanın Alınacağı Adres Belli, Dikkat Edilmesi Gerekenler”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin