1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TÜİK, 32 Milyon Liralık Taşıt Kiralama İhalesine Çıktı!

TÜİK, 32 Milyon Liralık Taşıt Kiralama İhalesine Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon verileri ile sürekli gündemde olan bir kurum olarak bilinmektedir. Ancak, 17 Eylül 2024 tarihinde hükümetin tasarruf tedbirlerine rağmen, 1 Ekim 2024’ten 31 Aralık 2024’e kadar sürecek olan ‘taşıt kiralama hizmeti’ ihalesini yapmak üzere harekete geçmiştir.

TÜİK Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ihale kapsamında ‘taşıt kiralama hizmeti satın alınması’ tanımı yapılmış ve hizmetin TÜİK merkez hizmet binası ile 26 Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Kamu İhale Kanunu’nun 21/B maddesi gereği pazarlık usulü ile gerçekleştirilen ihale, 37 milyon 188 bin lira maliyetle yapılmıştır. İhaleye 3 şirket katılmış ve en yüksek teklif 34 milyon 744 bin lira, en düşük teklif ise 32 milyon 978 bin lira olarak belirlenmiştir.

İhaleyi, 32 milyon 978 bin lira sözleşme bedeli ile Mehmet Kaya’ya ait Carpartner Yardım ve Destek Hizmetleri Otomotiv Nakliyat Taahhüt Ticaret Limited şirketi kazanmıştır. İhale sözleşmesi 26 Eylül 2024 tarihinde imzalanmış olup, TÜİK her ay 10 milyon 992 bin lira ödeyerek 3 aylık taşıt kiralama hizmetini almaya başlayacaktır.

Mehmet Kaya’nın kazandığı ihaleler arasında, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ‘makam aracına koruma sağlamak’ amacıyla bir yıllık kiralık araç ihalesini de kazanmış olduğu bilinmektedir. Ayrıca, Kaya’nın ortağı olduğu Kayatur Filo Kiralama Anonim Şirketi daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olan bir yıllık araç kiralama ihalesini de kazanmıştır.

Sonuç olarak, TÜİK’in taşıt kiralama hizmeti ihalesi sonucunda kazanan şirketin, daha önce çeşitli kurumlara hizmet verdiği ve bu ihaleler arasında önemli kişilere ait araç kiralama ihalelerini de almış olduğu görülmektedir. Bu durum, ihale süreçlerinin şeffaflığı ve rekabetçiliği konusunda bazı soru işaretlerini de beraberinde getirebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜİK, 32 Milyon Liralık Taşıt Kiralama İhalesine Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin