1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜİK Açıkladı: Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Yükseldi!

TÜİK Açıkladı: Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Yükseldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Haziran ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (TÜFE) 2024 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %1,95 artış gösterdi. Aynı zamanda bir önceki yılın Aralık ayına göre %21,91, bir önceki yılın aynı ayına göre %54,58 ve on iki aylık ortalamalara göre %61,49 artış kaydedildi.

Alt endekslerdeki artışlara bakıldığında, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %1,99, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %0,59 ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri ile su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde %2,17 artış görüldü. Ana gruplarda ise, tek yıllık bitkisel ürünlerde %9,72 artış, çok yıllık bitkisel ürünlerde %4,23 azalış ve canlı hayvanlar ile hayvansal ürünlerde %0,01 artış gerçekleşti.

Yıllık değişime bakıldığında en yüksek artış yüzde 156,24 ile yağlı meyveler, aylık değişimde ise en yüksek azalış yüzde 22,70 ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler oldu.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi, hem aylık hem de yıllık bazda artış göstermiştir. Tarım sektöründeki üretici fiyatlarındaki bu artışlar, sektördeki genel ekonomik dengeler ve faktörlerle de ilişkilendirilerek analiz edilmelidir. Üretici fiyatlarındaki bu değişimler, tarım sektöründe faaliyet gösteren üreticiler, tüccarlar ve devlet politikaları için önemli bir gösterge oluşturmaktadır.

Bu veriler, tarım sektöründeki fiyat değişimlerini ve üreticilere etkilerini anlamak adına önemli bir kaynaktır. Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi’nin artış eğiliminde olması, tarım sektörünün genel ekonomi içindeki önemini ve etkisini göstermektedir. Bu veriler, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve ekonomik büyüme üzerinde de etkili olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜİK Açıkladı: Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Yükseldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin