1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜİK: Hizmet Üretim Endeksi Nisan Ayında Yükseldi!

TÜİK: Hizmet Üretim Endeksi Nisan Ayında Yükseldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Nisan ayına ilişkin Hizmet Üretim Endeksi’ni açıkladı. Endeks, 2021 yılı baz alındığında mart ayına göre yüzde 6,8 artarak bir önceki yılın aynı dönemine göre de artış gösterdi. Ancak bir önceki aya göre ise değişim göstermeyerek aynı seviyede kaldı.

Yıllık bazda incelendiğinde, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 6,3’lük bir artış yaşandığı görüldü. Konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 1,8, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 15,0, gayrimenkul hizmetleri yüzde 13,0, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 7,4 ve idari destek hizmetleri ise yüzde 7,0 oranında artış gösterdi.

Aylık bazda ise ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 0,3’lük bir artış yaşanırken, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 3,1’lik bir azalma görüldü. Bilgi ve iletişim hizmetlerinde ise yüzde 2,7’lik bir artış kaydedilirken, gayrimenkul hizmetlerinde yüzde 0,5’lik bir azalma yaşandı. Mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler ile idari destek hizmetlerinde ise sırasıyla yüzde 0,5 azalma ve yüzde 1,5 artış görüldü.

TÜİK’nin açıkladığı verilere göre, hizmet üretim endeksinde yaşanan artışlar ve azalışlar sektörel bazda detaylı bir şekilde incelendi. Ulaştırma, depolama, konaklama, yiyecek, bilgi, iletişim, gayrimenkul, mesleki, bilimsel, teknik ve idari destek hizmetleri gibi alanlarda yaşanan değişimler göz önüne alındığında, genel bir değerlendirme yapılarak hizmet sektöründeki gelişmeler ve eğilimler analiz edilebilir.

Bu verilere dayanarak, TÜİK’nin 2024 Nisan ayı Hizmet Üretim Endeksi raporu, hizmet sektöründeki kısa vadeli gelişmeleri ve eğilimleri göstermesi açısından önemli bir referans noktası oluşturabilir. Ayrıca, bu veriler ekonomiye ilişkin genel bir değerlendirme yapılmasına olanak sağlayarak, sektörel ve ekonomik politikaların belirlenmesinde de yol gösterici olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜİK: Hizmet Üretim Endeksi Nisan Ayında Yükseldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin