1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Tunç: Kılıçdaroğlu’na Hakaret Davası, Yargı Paketi ve Narin Güran Cinayeti Hakkında Açıklama

Tunç: Kılıçdaroğlu’na Hakaret Davası, Yargı Paketi ve Narin Güran Cinayeti Hakkında Açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karabük Merkez İlçe Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) 8. Olağan Kongresi, 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye katılan AKP Karabük Merkez İlçe Başkanı Tunç, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret davası hakkında konuşan Tunç, “Ana muhalefette bulunan bir kişiden çirkin ve hakaret içerikli sözler duymak üzücü. Türk Ceza Kanunu’na göre hakaret suçtur. Bu sebeple avukatlar suç duyurusunda bulundular, izin ise Bakanlığa bağlı.” dedi.

Yargı paketinde bulunan “casusluk düzenlemesi” konusunda ise Tunç, “Türkiye’de araştırma yapan kişilerin cezalandırılacağına dair hüküm bulunmuyor. Eğer casusluk niyetiyle suç işlenirse, ayrıca cezalandırılacak. Yargı paketi suçla mücadele için önemli adımlar atmayı amaçlıyor.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Narin Güran cinayetiyle ilgili de konuşan Tunç, “Soruşturma son aşamada, iddianame hazırlanıyor. Bu acı olayların tekrarlanmaması için adli süreç titizlikle yürütülüyor. Narin’e yapılanları yapanlar, yargı karşısında hesap verecekler.” ifadelerini kullandı.

Tunç, ayrıca Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin yakında kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti ve yargıda yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tunç: Kılıçdaroğlu’na Hakaret Davası, Yargı Paketi ve Narin Güran Cinayeti Hakkında Açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin