1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Tunç Soyer’den CHP Genel Başkanlığı İddialarına Yanıt: “Gündemde Değil!”

Tunç Soyer’den CHP Genel Başkanlığı İddialarına Yanıt: “Gündemde Değil!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanlığı için adaylık iddialarıyla ilgili konuşan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tele1’de yayınlanan ‘Habere Doğru’ programında açıklamalarda bulundu.

Programda, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gazeteci Fatih Altaylı arasındaki polemikten de bahseden Soyer, “Türkiye’de zerafet ile zafiyet karıştırılıyor. Zerafet maalesef genellikle zafiyet olarak algılanır. Kemal Bey’in cevabı da bu konuda kararlılık gösterdi. ‘Vatan haini’ çok ağır bir hakaret. Kemal Bey buna çok içerlemiş belli ki” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanlığına aday olmak istediği yönündeki iddialara cevap veren Soyer, “Ben kimseden böyle bir şey istemedim. CHP’nin ya da Türkiye’nin gündeminde böyle bir şey yok. Ben de ‘Efendim iyi demişsiniz, sorsunlar bana ne demem gerekiyorsa söylerim’ dedim” ifadelerini kullandı.

Soyer ayrıca, “CHP’nin kendi içinde tartışmaları bir kenara bırakıp, iktidar olmaya odaklanması gerektiğini” belirtti. “Benim annem 87 yaşında. Hayatı boyunca böyle bir yoksulluk görmedi. CHP umut ışığıdır. CHP, 85 milyonun umududur. CHP’nin halkın iktidarını kurmaya odaklanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Son olarak, “Hayat siyasetle değiştirilir. Hayatı iyileştirme sanatıdır siyaset. Ben bu mücadeleyi son nefesime kadar sürdüreceğim” diyen Soyer, “Genel başkanlık benim için hoş bir şey, ama bana böyle bir talep gelmedi. Kemal Bey ile de böyle bir konuşma yapmadık” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tunç Soyer’den CHP Genel Başkanlığı İddialarına Yanıt: “Gündemde Değil!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin