1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tunceli’de Depreme Hazırlık Çalışmaları Hız Kesmiyor!

Tunceli’de Depreme Hazırlık Çalışmaları Hız Kesmiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tunceli’de, Ovacık ve Nazımiye fay hatlarını içine alan bölgede yer alan ve Doğu Anadolu Fay Hattı ile Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın kesiştiği noktada, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür ve diğer birçok bilim insanı sürekli olarak ‘7 ve üzeri deprem’ uyarısında bulunuyor. Valilik koordinasyonunda başlatılan deprem hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar çerçevesinde Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun talimatıyla polis ve jandarma ekiplerine arama-kurtarma eğitimleri verildi ve toplamda 1600 kişi bu eğitimlerden geçti. Kamu binalarından numuneler alınarak yapı stoku detaylı bir şekilde incelenmeye başlandı. 63 okulun performans analizi sonucunda 17’sinin yıkılması kararı alındı. Kent merkezi ve tüm ilçelerde konteyner kentler kuruldu, toplamda 1122 konteyner inşa edildi. Ayrıca Erzincan ile Tunceli sınırında bulunan ve Türkiye’nin güneydoğusu ile kuzeydoğusu arasında en kısa güzergahı sağlayan 61 yıllık Mutu Köprüsü’nün yeniden yapımı için çalışmalar başlatıldı. Ayrıca yeni yerleşim alanlarında mikro bölgeleme çalışmaları yapılarak tehlikeler belirlenmeye başlandı.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Bedri Sinan Gül, Dönüşüm Alanları 2’nci Daire Başkanı Mehmet Bedestenci ve Tunceli Kentsel Dönüşüm Müdürü Sinan Aras, helikopterle kent merkezi ve ilçelerde ağır hasarlı binaları havadan inceleyerek 8 riskli ve rezerv alan belirleme çalışmalarını yürüttü.

Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Bedri Sinan Gül, Tunceli’nin depreme daha dirençli hale getirilmesi hedefinde olduklarını belirtti. Bakanlık olarak yapılan çalışmaların, deprem öncesinde yapı stoku ve zemin analizlerini içerdiğini ve rezerv alanlarını belirleme çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Bunun yanı sıra Tunceli’nin depreme karşı dirençli hale getirilmesi için çalışmaların hızla sürdüğünü ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tunceli’de Depreme Hazırlık Çalışmaları Hız Kesmiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin