1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Tünektepe Teleferik Kazası Sonrası Büyükşehir Belediyesi Çalışanlarına Soruşturma Başladı!

Tünektepe Teleferik Kazası Sonrası Büyükşehir Belediyesi Çalışanlarına Soruşturma Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konyaaltı’nda bulunan Tünektepe teleferik hattında meydana gelen kazanın ardından mülkiye müfettişleri durumu incelemeye aldı. Müfettişler, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 19 kişinin, denetim ve gözetim görevlerini yerine getirirken ihmallerinin olduğunu belirledi. İçişleri Bakanlığı da bu kişiler hakkında soruşturma izni verdi ve dosya Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcılık, iddiaları ve şüphelileri incelemeye devam etti.

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 12 Nisan 2024 tarihinde Tünektepe teleferik hattında meydana gelen kazanın ardından İçişleri Bakanlığı tarafından açılan soruşturma sonucunda, Büyükşehir Belediyesi görevlileri arasında ihmali olduğu belirlenen 19 kişi hakkında soruşturma izni verildiği bildirildi. Bu 19 kişi hakkında yasal işlem yapılması kararı alındı ve dosya Adli Makamlara gönderildi.

Kazada, bir kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. 174 kişinin havada mahsur kaldığı 24 kabinde AFAD tarafından yapılan operasyonla kurtarıldığı belirtildi. Kazanın ardından gözaltına alınan 14 şüpheliden bazıları tutuklandı, bazıları ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de bulunuyordu.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, tutuklu olan 5 sanık hakkında “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçuyla 27 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame kabul edilerek mahkeme süreci başlatıldı. Adli süreç devam ederken, kaza ile ilgili detaylar ve sorumluların cezalandırılması için çalışmalar sürdürülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tünektepe Teleferik Kazası Sonrası Büyükşehir Belediyesi Çalışanlarına Soruşturma Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin