1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türk Basınının Duayen İsmi Cıvaoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk Basınının Duayen İsmi Cıvaoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazetemizin duayen ismi Güneri Cıvaoğlu için düzenlenen ilk tören dün Bağcılar’daki Demirören Medya Center’da Milliyet gazetesi binası önünde gerçekleşti. Prag Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Cıvaoğlu’nun ailesi, meslektaşları ve sevenleri bu törene katıldı.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, törende konuşarak Cıvaoğlu’nun Güneş gazetesi yıllarını ve siyasi yasakların kaldırılmasındaki rolünü vurguladı. Şendir, Cıvaoğlu’nun iş disiplinine ve gazeteciliğe yaptığı katkılara da değindi.

Cıvaoğlu’nun naaşı Teşvikiye Camii’ne götürülerek burada düzenlenen törenle uğurlandı. Törene eski başbakanlardan Tansu Çiller, İstanbul Valisi Davut Gül ve çeşitli alanlardan çok sayıda kişi katıldı. Cıvaoğlu’nun eşi Canan Cıvaoğlu taziyeleri kabul etti ve duygularını paylaştı.

Cıvaoğlu’nun naaşı, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve Prof. Dr. İlber Ortaylı da Cıvaoğlu’nun gazetecilikteki önemini ve yaptığı katkıları vurgulayarak, Türk basını için büyük bir kayıp olduğunu belirttiler. Ortaylı, Cıvaoğlu’nun basında öğretmen niteliğinde bir gazeteci olduğunu ve önemli bir isim olduğunu ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Basınının Duayen İsmi Cıvaoğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin