1. Haberler
  2. Spor
  3. Türk Boksörler Avrupa Şampiyonası’nda Zafer Peşinde!

Türk Boksörler Avrupa Şampiyonası’nda Zafer Peşinde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Büyükler Avrupa Boks Şampiyonası, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleştirildi. Fenerbahçe’nin 3 milli boksörü olan Busenaz Sürmeneli, Buse Naz Çakıroğlu ve Samet Gümüş, organizasyonda finale yükselmeyi başardılar. Kadınlarda 2, erkeklerde ise 1 milli sporcu yarı finalde rakiplerini yenerek finale çıktı. Final müsabakaları 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, milli boksörlere destek olmak için yerinden takip edecek.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu Busenaz Sürmeneli, kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda finale çıktı. 66 kiloda yarışan Busenaz, Slovakya’dan Jessica Triebelova ile yarı finalde karşılaştı ve rakibini mağlup ederek finalde Rusya’dan Albina Moldazhanova ile mücadele edecek. Buse Naz Çakıroğlu ise kariyerinde 4. kez finale yükseldi. 52 kiloda mücadele eden Buse Naz, Bulgar rakibi Venelina Poptoleva’yı yarı finalde geçerek finale adını yazdırdı. Samet Gümüş ise erkekler 51 kiloda Avrupa Şampiyonası’nda ilk defa finale çıktı. Ev sahibi Sırbistan’dan Omer Ametovic’i nakavtla yenen Samet, finalde Macaristan’dan Atila Bernarth ile karşılaşacak.

Diğer milli boksörler Büşra Işıldar ve Tuğrulhan Erdemir bronz madalya kazandılar. Kadınlarda 75 kiloda yarışan Büşra, yarı finalde son iki Avrupa şampiyonu İrlanda Cumhuriyeti’nden Aoife O’Rourke’a mağlup olarak bronz madalya elde etti. Erkekler 71 kiloda yarışan Tuğrulhan ise yarı finalde Gürcistan’dan Madiev Eskerkhan’a yenilerek bronz madalya kazandı.

Türkiye, 13 yıl aradan sonra erkeklerde Avrupa Şampiyonası’nda finalde yer almaya hak kazandı. 2011 yılında Ankara’da düzenlenen şampiyonada finale çıkan Fatih Keleş altın, Adem Kılıççı ise gümüş madalya kazanmıştı. Bu yıl ise Samet Gümüş finale yükselerek gümüş madalyayı garantilerken, Tuğrulhan Erdemir bronz madalya aldı. Erkek milli boksörler, 2011’den sonra Türkiye’ye madalya getirdi. Türkiye, erkeklerde Avrupa Şampiyonalarında 13 yıldır madalya alamıyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Boksörler Avrupa Şampiyonası’nda Zafer Peşinde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin