1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türk Devletleri Sosyal Politika Bakanları İstanbul’da Buluştu

Türk Devletleri Sosyal Politika Bakanları İstanbul’da Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Sosyal Politika Bakanları, İstanbul Beyoğlu’nda bir otelde bir araya geldi. Toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı, “Küreselleşen Dünyanın Risklerine Karşı Ailemiz Geleceğimizdir” başlığı altında katılımcılara hitap etti.

Toplantıya, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan ve Türkmenistan’dan bakanlar da katıldı. TDT Genel Sekreteri konuşmasında, farklı köklere sahip Türk aile değerlerinin önemine vurgu yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Türk Devletleri Teşkilatı’nın önemli bir aktör olduğunu belirterek, “Bu tarihi buluşmanın Türk birliğini yeni seviyelere taşıyacağına inanıyorum” dedi. Ayrıca, Atatürk’ün gençlere ithaf ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Türk Devletleri Teşkilatı’nı halklarımızın ekonomik ve sosyal standartlarını yükseltecek, bölgemizin huzur ve istikrarına katkı sağlayacak aile meclisi olarak gördüklerini belirtti. Türk Dünyası 2040 Vizyonu’na dikkat çekerek, işbirliğimizi güçlendirmeye devam etme kararlılığını vurguladı.

Toplantıda, aile yapısındaki değişimlere değinilerek küresel ekonomik belirsizliklerin aile birlikteliğini tehdit ettiği ifade edildi. Aile kurumuna sahip çıkılması gerektiği vurgulandı. Aileleri ayakta tutan değerlerin yaşatılması gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Devletleri Sosyal Politika Bakanları İstanbul’da Buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin