1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Sosyal Politika Bakanları İstanbul’da Buluştu: “Ailemiz Geleceğimizdir”

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Sosyal Politika Bakanları İstanbul’da Buluştu: “Ailemiz Geleceğimizdir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Sosyal politika Bakanları, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan bir otelde bir araya geldi. Toplantıya ev sahibi olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş önderlik etti. Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, katılımcılara “Küreselleşen Dünyanın Risklerine Karşı Ailemiz Geleceğimizdir” başlığı altında hitap etti. Azerbaycan Cumhuriyeti Aile, Kadın ve Çocuk İşleri Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova, Kırgız Cumhuriyeti Çalışma, Sosyal Koruma ve Göç Bakanı Sayın Gulnara Baatyrova, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sosyal Koruma Ulusal Ajansı Direktörü Mansurbek Olloyorov ve diğer ülkelerden önemli isimler de toplantıya katıldı. TDT Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, farklı köklere sahip Türk aile değerlerinin korunması ve aktarılması gerekliliğine vurgu yaparak toplantının Türk birliğini ileri seviyelere taşıyacağına inandığını beyan etti.

Ömüraliyev ayrıca, Atatürk’ün gençlere ithaf ettiği 19 Mayıs’ı kutladı ve Türk aile değerlerinin nesilden nesile aktarılmasının önemine dikkat çekti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Göktaş ise Türk Devletleri Teşkilatı’nın, aynı tarih ve kültürü paylaşan ülkeler arasında kilit bir rol oynadığını vurgulayarak, yapılan iş birliklerinin Türk dünyasının ortak menfaatlerine hizmet ettiğini belirtti. Aynı zamanda Türkiye’nin, Türk dünyası ve özellikle Gazzeli kardeşlerine desteklerini sürdüreceğini ifade ederek Filistin davasına olan inançlarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TDT’nin Türk Dünyası 2040 Vizyonu’na önem vererek teşkilatı halkların ekonomik ve sosyal standartlarını yükseltmeye katkı sağlayan bir aile meclisi olarak gördüğünü belirtti. Yılmaz, TDT ülkeleri arasındaki iş birliğinin önemini vurgulayarak, küresel risklerin arttığı günümüzde bu iş birliğinin daha da kıymetli hale geldiğini dile getirdi. Ayrıca aile kurumuna sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, medeniyetin kadim değerleri ile modern ihtiyaçların uyumlu bir şekilde bir arada tutulması gerektiğini ifade etti.

Yıllar içinde aile yapısındaki değişimlere dikkat çeken Yılmaz, düzenli göç, dijital bağımlılıklar ve çevresel risklerin aile birliğini tehdit ettiğini belirtti. Aile kurumunu korumak için geleneksel değerlerimizi yaşatmamız gerektiğini dile getirdi. Aileleri bir arada tutan sevgi, saygı, sadakat gibi değerlerin önemine vurgu yaparak Türk Devletleri Teşkilatı’nın bu doğrultuda atacakları adımların hayırlara vesile olmasını diledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Sosyal Politika Bakanları İstanbul’da Buluştu: “Ailemiz Geleceğimizdir”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin