1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Türk Dünyasından Kadın Girişimciler İş Forumunda Buluştu, İşte Detaylar!

Türk Dünyasından Kadın Girişimciler İş Forumunda Buluştu, İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Kadın Girişimciler Komitesi’ne üye 8 ülkenin temsilcileri ile bir araya gelen 400’ü aşkın kadın girişimci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’in katılımıyla “İş Forumu ve B2B Networking Etkinliği” düzenlendi. Hisarcıklıoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nı oluşturan ülkelerin ekonomik büyüklüğü, dış ticaret hacmi ve nüfusuna dikkat çekerken, iktisadi entegrasyonun önemine vurgu yaptı. Avdagiç ise Türk dünyasının güçlü temsilcilerinin bir araya gelmesinden büyük gurur duyduklarını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Türk devletleri arasındaki ticaret hacminin sadece yüzde 10 olduğunu, oysa Avrupa ülkelerinin ticaret oranının yüzde 70’lere ulaştığını söyledi. Kadın girişimciliğinin önemine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, girişimcilerin ülkeleri zenginleştiren önemli aktörler olduğunu ifade etti. Kadın girişimcilerin oranının son 15 yılda arttığını ve bu oranın daha da yükseltilmesi hedeflendiğini belirtti.

Avdagiç, Türk asrının hedefine sadece girişimci Türk kadınlarıyla ulaşılabileceğini söyleyerek, Türk kadınının iş hayatındaki etkinliğini vurguladı. Kadınların geleneksel sektörler dışında da başarılı olması gerektiğini vurgulayan Avdagiç, Türkiye iş dünyasının Türk asrı hedefine ulaşması için kadın girişimcilerin önemine değindi.

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Merey Mukazhan, kadın girişimcilerin kültürel mirası zenginleştiren bir rol oynadığını belirtti. Kadın girişimcilerin işbirliği, yenilikçilik ve kardeşlik ruhunu güçlendirdiğini vurgulayan Mukazhan, bu etkinliğin deneyimlerin paylaşıldığı, öğrenildiği ve bağların güçlendirildiği bir platform olduğunu ifade etti. Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz ise kadın girişimcilerin toplumun geleceğini şekillendirecek güçte olduklarını belirterek, bu gücünün desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Türk Yatırım Fonu Başkanı Baghdad Amreyev ise kadın girişimcilerin ekonomilerin güçlenmesinde önemli bir rol oynadığının altını çizdi. Kadınların ekonomide aktif rol almasının uzun vadede büyüme için hayati olduğunu belirten Amreyev, kadın girişimcilerin ekonomik alandaki gücünün desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Bu etkinlik, kadın girişimcilerin bir araya gelerek işbirliği ve dayanışma içinde olmalarını sağlarken, birlikte güçlenmelerini ve Türk dünyasında daha fazla etki yaratmalarını amaçladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Dünyasından Kadın Girişimciler İş Forumunda Buluştu, İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin