1. Haberler
  2. Spor
  3. Türk Güreşçiler Servet Angi ve Alperen Berber Finale Yükseldi!

Türk Güreşçiler Servet Angi ve Alperen Berber Finale Yükseldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İspanya’nın Pontevedra kentinde düzenlenen U20 Dünya Güreş Şampiyonası’nda, Kayseri Şekerspor Güreşçisi Servet Angi ve Samsun B.B.S.K Güreşçisi Alperen Berber, finale yükselmeyi başardı. Servet Angi, 60 kg’da mücadele ederek Japon, Porto Rikolu ve Mısırlı rakiplerini tek tek yenerek çeyrek finale yükseldi. Yarı finalde Kazakistanlı rakibi karşısında mücadelenin ortasında geriye düşmesine rağmen gösterdiği başarılı performansla finale çıkmayı başardı. Finale yükselen diğer güreşçi Alperen Berber ise 82 kg’da yarıştı ve Avrupa ve Polonya rakiplerini tek tek yenerek finale ulaştı.

Muhammed Ali Göçmen, 72 kg’da mücadele ederek Rumen ve Estonyalı rakiplerini tuşla yendi ve Japon rakibiyle de mücadele etti. Yarı finalde ise Bireysel Rus güreşçiye karşı zorlu bir mücadele vererek mağlup oldu ancak bronz madalya için repesajda mücadele etme şansı yakaladı. 97 kg’da ise Ahmet Eremekter, Yunan ve Estonyalı rakiplerini yenerek çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Kırgız rakibiyle mücadele ederken geriden gelerek mükemmel bir performans sergileyerek yarı finale yükseldi. Ancak yarı finalde Alman rakibine yenilerek bronz madalya için repesajda mücadele etmeye hak kazandı.

Sakarya B.B.S.K Güreşçisi Ramazan Can Aktaş ise 67 kg’de mücadele etti ve İranlı rakibine mağlup oldu. Repesajda İspanyol rakibiyle mücadele edecek olan Ramazan Can, galibiyet durumunda İsveçli rakibiyle karşılaşacak. İHA’dan alınan bilgilere göre, mücadeleler son derece çekişmeli ve heyecan verici geçiyor.

U20 Dünya Güreş Şampiyonası, genç ve yetenekli güreşçilerin bir araya geldiği ve ülkelerini en iyi şekilde temsil etme fırsatı bulduğu önemli bir organizasyon olarak dikkat çekiyor. Türk güreşçilerin gösterdiği başarılı performanslar ve aldıkları sonuçlar, ülkemizin güreş alanında ne kadar iddialı ve başarılı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. İlerleyen günlerde yapılacak olan final müsabakalarında Türk sporcuların ülkemize daha fazla madalya kazandıracağına olan inanç tam. Bu uluslararası organizasyon, genç sporcularımıza uluslararası deneyim kazandırırken, aynı zamanda güreş sporuna olan ilgiyi artırmada da önemli bir rol oynuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Güreşçiler Servet Angi ve Alperen Berber Finale Yükseldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin