Türk Hava Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı anlaşma ile Taş Tepeler Projesi’nin kazı çalışmalarına destek vermek ve küresel tanıtım faaliyetleri kapsamında bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planlamaktadır. 13 Mayıs’ta başlatılan Connect To Türkiye etkinliği kapsamında gerçekleştirilen davet yemeği öncesinde imzalanan sponsorluk anlaşması, Türkiye turizminin geliştirilmesi ve ülkeye daha fazla turist çekilmesi hedefine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Acentelerin İstanbul’da ağırlandığı program sırasında Türkiye’nin tanıtımına yönelik sergiler de açılmıştır.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Taş Tepeler Projesi’nin 2021 yılında başlatılan ve Göbeklitepe, Karahantepe, Harbetsuvan ve Gürcütepe gibi önemli arkeolojik alanları içeren bir proje olduğunu açıklamıştır. Göbeklitepe’deki çalışmalarla başlayan projenin, dünya genelinde büyük bir ilgi uyandırdığını ve bilim çevrelerinin takdirini kazandığını belirtmiştir. Projede yer alan arkeolojik alanların araştırılması ve gün yüzüne çıkarılması, Türk Hava Yolları’nın ülkenin tanıtımına ve kültürel mirasına katkı sağlama gayretine destek olmaktadır.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, ülkenin milli havayolu markası olarak ülkeye her alanda katkı sağlamaktan gurur duyduklarını ifade etmiştir. Taş Tepeler bölgesinin Türkiye için ve dünya tarihi için büyük önem taşıdığını belirten Bolat, bölgede yürütülen arkeolojik çalışmaların bölgenin turizm potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını dile getirmiştir. Türk Hava Yolları olarak Taş Tepeler Projesi’nin ana sponsoru ve inşa edilecek merkezlerin isim sponsoru olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etmişlerdir.
Neolitik Çağ Araştırma Projesi, Göbeklitepe, Karahantepe, Çakmaktepe, Sayburç, Ayanlar, Sefertepe, Gürcütepe, Harbetsuvan, Yeni Mahalle, Kurt Tepesi, Mendik, Yoğunburç gibi farklı kazı alanlarından oluşmaktadır. Taş Tepeler Projesi ile Anadolu’nun medeniyetin beşiği olduğu vurgulanacak ve bölgedeki arkeolojik çalışmaların önemi vurgulanacaktır. Proje, 12 bin yıl önce Anadolu’daki toplulukların ileri seviyede bir kültür oluşturduklarını ve dünya için bir esin kaynağı olduğunu göstermektedir.