1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türk İpek Yolu Projesiyle Türk Dünyası Turizmde İş Birliğini Güçlendiriyor!

Türk İpek Yolu Projesiyle Türk Dünyası Turizmde İş Birliğini Güçlendiriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk ülkeleri, siyasetten kültüre, sanattan edebiyata, ticaretten ekonomiye kadar birçok alanda iş birliklerini güçlendirerek Türk dünyasının birliğine katkıda bulunuyor. Ortak tarih, coğrafya, edebiyat, harita ve alfabe gibi unsurları paylaşan Türk dünyası, Türk İpek Yolu Projesi ile yeni bir adım atmıştır. Türk Devletleri Teşkilatı tarafından oluşturulan Turkic Silk Road adlı internet sitesi, Türk dünyasındaki turistik, tarihi ve kültürel yerler hakkında farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır.

Türk İpek Yolu Projesi’nin amacı, Türk dünyasındaki tarihi İpek Yolu’nun turizm potansiyelini modern bir şekilde ortaya çıkarmak ve üye ülkelerin turizm destinasyonlarını tanıtmaktır. Turkic Silk Road’un içeriğinde TDT Üye Ülkelerinin tanıtım fotoğrafları, videoları, turizm bilgileri ve makaleleri yer almaktadır. Aynı zamanda, sitenin hedefi İpek Yolu’nun tarihsel önemini vurgulayarak bölgesel kültürel mirasın farkındalığını artırmaktır. Turizm alanında iş birliğini teşvik eden internet sitesi, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkeler arasında ortak bir platform oluşturmaktadır.

Türk Devletleri Teşkilatı, Türk dünyasının entegrasyonuna katkıda bulunmayı hedefleyen bir uluslararası kuruluştur. 3 Ekim 2009’da Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye tarafından imzalanan Nahçıvan Anlaşması ile kurulan Teşkilat, 15 yılda önemli başarılara imza atmıştır. TDT’nin faaliyet alanları arasında ekonomi, politika, eğitim, kültür, savunma, ulaşım, gümrük, turizm ve spor gibi çeşitli alanlarda iş birliğini teşvik etmek yer almaktadır. Türk Devletleri Teşkilatı, Türk dünyasının jeopolitik konumunu güçlendiren uluslararası bir teşkilat haline gelmiştir.

TDT’nin Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA), Türk Akademisi, Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) gibi kuruluşlarla iş birliği içinde çalışarak Türk dünyasındaki entegrasyonu desteklemektedir. Ayrıca, Türk Dünyası-2040 Vizyonu Belgesi ile Türk dünyasının geleceğine yönelik stratejik hedefler belirlemiştir. Türk Devletleri Teşkilatı, üye ülkelerin ulusal bayraklarının unsurlarını taşıyan bir logoya sahiptir ve bayrağı, Türk dünyasının birliğini simgeler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk İpek Yolu Projesiyle Türk Dünyası Turizmde İş Birliğini Güçlendiriyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin