1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TÜRK-İŞ’in Eylül Ayı Araştırmasından Çarpıcı Sonuçlar! Açlık Sınırı 19 Bin 830 Lira, Yoksulluk Sınırı 64 Bin 595 Lira!

TÜRK-İŞ’in Eylül Ayı Araştırmasından Çarpıcı Sonuçlar! Açlık Sınırı 19 Bin 830 Lira, Yoksulluk Sınırı 64 Bin 595 Lira!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜRK-İŞ, Eylül 2024’te 4 kişilik aile için açlık sınırını 19 bin 830 lira, yoksulluk sınırını ise 64 bin 595 lira olarak belirledi. TÜRK-İŞ’in her ay gerçekleştirdiği “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması” sonuçlarına göre, 4 kişilik ailenin gıda harcaması için ayırmaları gereken miktar olan açlık sınırı 19 bin 830 lira olarak belirlendi. Aynı aile için tüm temel ihtiyaçların toplam maliyeti olan yoksulluk sınırı ise 64 bin 595 lira olarak hesaplandı. Araştırmaya göre, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti aylık 25 bin 706 lira olarak belirlendi.

Ağustosta açlık sınırı 119 bin 271 lira, yoksulluk sınırı 62 bin 772 lira, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti ise 24 bin 962 lira olarak belirlenmişti. Ankara’da yaşayan dört kişilik ailenin gıda harcamalarındaki artış oranı bir önceki aya göre yüzde 2,90 olarak gerçekleşti. Aylık mutfak enflasyonunda mayıs ayından bu yana en yüksek seviye yaşandı. Mutfak enflasyonunda son 12 ayda değişim oranı yüzde 48,72 olarak hesaplanırken, yıllık ortalama artış yüzde 71,23’ü buldu.

Eylül ayında süt, yoğurt, peynir ürünlerinde fiyat değişikliği gözlemlenmedi. Et fiyatları ise tavuk ürünleri dışında kısmen azaldı. Dana eti ve kuzu eti fiyatlarında düşüş yaşandı. Balık çeşitlerinin kilogram fiyatları 150 ile 450 lira arasında değişiklik gösterdi. Patates ve kuru soğan fiyatlarında değişiklik olmazken, meyve fiyatlarında ortalama 3 liralık artış, sebze fiyatlarında ise ortalama 10 liralık artış görüldü. Pirinç, bulgur, makarna ve irmik fiyatlarında değişiklik olmazken, un fiyatlarında bazı marketlerde artış görüldü fakat genel olarak sabit kaldı. Ayçiçek yağının kilogram fiyatında 5 liralık artış yaşanırken, diğer yağların fiyatları sabit kaldı. Yeşil zeytinin kilogram fiyatında 7 liralık artış görülürken, siyah zeytinin fiyatı 4 lira düştü.

TÜRK-İŞ’in Eylül 2024 raporu, Türkiye’de yaşayan ailelerin ve bireylerin temel ihtiyaçlarını karşılama konusundaki zorlukları gözler önüne seriyor. Açlık ve yoksulluk sınırının giderek artması, enflasyonun etkisiyle yaşam maliyetlerinin yükselmesi ekonomik anlamda birçok ailenin zor durumda kalmasına neden olabilir. Bu nedenle devletin ve ilgili kurumların, enflasyonun kontrol altına alınması ve ailelerin daha iyi yaşama koşullarına erişebilmesi için gerekli adımları atması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜRK-İŞ’in Eylül Ayı Araştırmasından Çarpıcı Sonuçlar! Açlık Sınırı 19 Bin 830 Lira, Yoksulluk Sınırı 64 Bin 595 Lira!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin