1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türk Kızılay Genel Başkanı çağrıda bulundu: Şehir savaşlarında insancıl hukuka uyulsun!

Türk Kızılay Genel Başkanı çağrıda bulundu: Şehir savaşlarında insancıl hukuka uyulsun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası insancıl hukuka uyulması çağrısında bulunan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Cenevre’de düzenlenen 34’üncü Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Konferansı’nın Delegeler Konseyinde sivil yaşam alanlarında silahlı çatışmaların insanlık üzerindeki etkileri hakkında konuşma yaptı. Yılmaz, şehir savaşlarının masum sivilleri büyük bedeller ödemeye zorladığını ve bu karanlık zamanlarda insanlığı ayakta tutan güç olmaları gerektiğini belirtti.

Türk Kızılay olarak kabul edilen “Şehirlerde Savaş: Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketinden Önemli Çağrı” başlıklı karara tam destek verdiklerini ifade eden Yılmaz, sivillerin yaşam alanlarında yaşanan yıkıcı etkilerin ve temel ihtiyaçların karşılanamamasının acımasızlığını vurguladı. Yılmaz, insani yardım koridorlarının açılması ve sivillerin güvenli geçişlerinin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca, uluslararası insancıl hukukun korunması ve savunulması gerektiğini belirten Yılmaz, uluslararası topluma çağrıda bulunarak temel insani ilkelere sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Yılmaz, insanlığı ayakta tutan güç olmanın ve uluslararası insancıl hukuku korumanın önemini vurgulayarak, bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Kızılay Genel Başkanı çağrıda bulundu: Şehir savaşlarında insancıl hukuka uyulsun!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin