1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türk Marangozun Fiberglas Klasik Otomobilleri Dünyaya Tanıtıyor!

Türk Marangozun Fiberglas Klasik Otomobilleri Dünyaya Tanıtıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa 100. Yıl Mahallesi’nde oto boyacılığı yapan Ümit Marangoz, 5 yıl önce hurdaya ayrılan klasik otomobilleri restore etmeye başladı. Marangoz, klasik otomobillerin fiberglas malzemeden maketlerini üreterek müşterilerine sunmaya başladı. Bu maketler, oteller, galeriler, film setleri ve fotoğraf stüdyoları tarafından talep görüyor. Ürünleri Türkiye’nin yanı sıra ABD, Bulgaristan, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde satılıyor.

Ümit Marangoz, fiberglas otomobil maketlerinin yanı sıra klasik otomobil parçalarından da koltuk takımları üretiyor. Bu ürünler hem yurt içinde hem de yurt dışında ilgi görüyor. Ürettiği araçlar, Türkiye dışında da büyük ilgi topluyor.

Kendi atölyesinde fiberglas otomobil maketleri üreten Marangoz, klasik otomobillerle ilgilenen sadece 2-3 kişinin olduğunu belirtiyor. Otomobiller onun için bir tutku ve hastalık haline gelmiş durumda. Oteller, film stüdyoları ve fotoğrafçılar tarafından fiberglas klasik otomobillere büyük talep var.

Marangoz, ürettikleri araçların motor olmadığını ve tamamen kendilerinin imal ettiğini söylüyor. Fiberglas otomobil maketlerini sıfırdan üretmek bir ay sürebiliyor. Müşterilerin istekleri doğrultusunda araçların farklı bölümlerinden koltuk ve masa yapıyorlar.

Ümit Marangoz, fiberglas otomobillerin yurt dışında da talep gördüğünü ve genellikle oteller, fotoğraf stüdyoları ve galeriler tarafından tercih edildiğini belirtiyor. Amerikan ve klasik araçlar üzerine çalıştıklarını ve şu an 3 farklı sipariş aldıklarını söylüyor. Marangoz, yurt dışındaki taleplerin Türkiye’dekilere nazaran daha yüksek olduğunu ve talepleri yetiştiremediklerini dile getiriyor. Fiberglas otomobil maketleri ve klasik otomobil parçalarıyla kendine özgü bir müşteri kitlesine sahip olan Ümit Marangoz, çalışmalarına devam etmekte kararlı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Marangozun Fiberglas Klasik Otomobilleri Dünyaya Tanıtıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin