1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türk Silahlı Kuvvetleri Efes-2024 Tatbikatı Gece Safhası Tamamlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri Efes-2024 Tatbikatı Gece Safhası Tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük tatbikatı olan bir askeri tatbikatın gecesi sona erdi. Etkinlik, 45 farklı ülkeden bin 745 yabancı ve 9 bin 139 yerli personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Senaryo gereği topçu atışları ve amfibi harekatlar yapıldı.

İlk olarak denizden ve havadan sızma harekatı gerçekleştirildi. Ardından, ATAK bot ve süratli bot kullanılarak keşif harekatı yapıldı. Hedefler taarruz helikopterleri ve diğer güçler tarafından vuruldu.

Tatbikatta düşmana yardım götüren gemi ele geçirildi. Planlı hedefler topçu ve havan unsurları ile ateş altına alındı. Sualtı mayınları tahrip edildi ve ardından hava gücü ile hedefler vuruldu.

Amfibi birlikler limbo ve yükleme bindirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Hedefler hazırlık ateşleri ile vuruldu. Düşman tankları tanksavar silahı ile hedef alındı. Hava Hücum Harekatı’nın İcrası yapıldı ve diğer operasyonlar da gerçekleştirildi.

Hedefler hava savunma sistemleri ile imha edildi. Tatbikatta yeni nesil silah ve araçlar kullanıldı. Deniz harekatında da farklı gemi ve araçlar ilk defa tatbikatta yer aldı.

Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve diğer ülkelerden seçkin gözlemciler, tatbikatı takip etti. Tatbikatın gündüz safhası ise ilerleyen tarihlerde gerçekleştirilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Silahlı Kuvvetleri Efes-2024 Tatbikatı Gece Safhası Tamamlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin