1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ EFES-2024 TATBİKATINDA YENİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIYOR

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ EFES-2024 TATBİKATINDA YENİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MSB tarafından EFES-2024 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı devam ederken basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, TSK’nın artan tatbikatlarla karada, denizde ve havada etkinlik ve caydırıcılığını artırdığını belirtti. Tatbikat, Ege Ordusu Komutanlığı’nın idaresinde, dost ve müttefik ülkelerin katılımıyla icra edilecek.

EFES-2024 Tatbikatı, Bilgisayar Destekli Komuta Yeri ve Fiili Atışlı Arazi Safhası olmak üzere iki safhada icra edilecek. 45 ülkeden yaklaşık 11 bin personelin katılacağı tatbikat Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en büyük birleşik, müşterek tatbikatlarından biri olacak. Etkinlik Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atış ve Tatbikat Bölgesi’nde gerçekleşecek.

Aktürk, tatbikatta hibrit harekat ortamının dikkate alındığını ve farklılıkların gözlemlendiğini belirtti. Tatbikatın maksadı, birleşik ve müşterek harekatlarda komuta kontrol usullerinin geliştirilmesi, siber güvenlik anlayışının oluşturulması ve asimetrik tehditlere karşı mücadele yeteneklerinin artırılmasıdır.

Tatbikatta kullanılacak silahlar arasında yeni nesil fırtına-2 ve Boran obüsü, PARS OMTAS Kuleli Tekerlekli Araç, hedefe yönlendirilebilen mühimmat sistemleri ve insansız hava araçları gibi yüksek teknolojili silah ve araçlar bulunmaktadır. Ayrıca, deniz harekatında TB-3 İHA kullanılacak ve Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından çeşitli silah ve sistemler kullanılacaktır.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdüğünü ve bölgedeki tehditlere karşı mücadele ettiğini vurguladı. Ayrıca İsrail’e yönelik eleştirilerde bulunarak uluslararası barış ve istikrar için çağrıda bulundu.

MSB kaynakları, terör örgütleri ve komşu ülkelerden gelen tehditlere karşı tedbirli olduklarını belirtti. Milli Savunma Komisyonu’nda görüşülen kanun değişiklikleri hakkında ise henüz kesin bir karar olmadığını ve sadece makam ve görev ünvanlarının sınırlandırılmasının amaçlandığını açıkladılar. Herhangi bir olumsuz durumu engellemek için çalıştıklarını ve düzenlemelerin en kısa sürede neticelendirileceğini söylediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ EFES-2024 TATBİKATINDA YENİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIYOR
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin