1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’ya Karşı Hava Operasyonları Başlattı!

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’ya Karşı Hava Operasyonları Başlattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberine göre, Türkiye’nin yurt içinde ve sınır ötesinde PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonlar devam etmektedir. Kuzey Irak’ın Hakurk, Zap, Gara ve Metina Dağı bölgelerinde gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlar kapsamında, PKK’lı teröristlerin üs bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları belirlenmiştir.

Bölgede İnsansız Hava Araçları ve SİHA’lar ile tespit edilen PKK’lı teröristlere hava operasyonu düzenlenmiştir. Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkan F16’lar ile yapılan hava harekatında Hakurk Kampı ve Pençe Kilit bölgesinde 8 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Suriye’nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sağlanan güvenli alanlara sızma girişiminde bulunan PKK/YPG’li teröristler, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit edilerek nokta operasyon ile etkisiz hale getirilmiştir.

Operasyonlar kapsamında toplamda 17 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirilmiştir. Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelede kararlılıkla devam edildiğini vurgulayarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hakurk ve Pençe Kilit bölgelerindeki PKK’lı teröristler ile Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit edilen PKK/YPG’li teröristleri etkisiz hale getirdiğini duyurmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’ya Karşı Hava Operasyonları Başlattı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin