1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türk Silahlı Kuvvetleri Terörle Mücadelesine Kararlı Bir Şekilde Devam Ediyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri Terörle Mücadelesine Kararlı Bir Şekilde Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde gerçekleştirilen operasyonlarda son bir haftada 43 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar Irak’ın kuzeyinde 376, Suriye’nin kuzeyinde 469 olmak üzere toplam 845 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Sınırlardan yasa dışı geçmeye çalışan 9’u terör örgütü mensubu 364 kişinin yakalandığını, 2 bin 264 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini söyleyen Aktürk, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 3 bin 133’e, engellenen kişi sayısının da 50 bin 860’a ulaştığını açıkladı. Ayrıca son bir hafta içerisinde yapılan operasyonlarda 40 kilogramdan fazla metamfetamin ele geçirildiğini belirtti.

Aktürk, Türkiye’nin öncülüğünde Karadeniz’deki mayın tehlikesine karşı “Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu (MCM Black Sea)” teşkil edilmesine yönelik Mutabakat Muhtırası’nın imzalandığını ve Karabağ bölgesinde ateşkesin kontrolü için Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında memorandum imzalandığını söyledi. Ayrıca İsrail’in, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin son ateşkes kararını ivedilikle uygulaması gerektiğini vurguladı.

Eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de değinen Aktürk, TCG Nusret Müze Gemi’sinin liman ziyaretlerine devam ettiğini ve TCG Kınalıada korvetinin faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Harita Genel Müdürlüğü tarafından Türk Devletleri Teşkilatı üye ve gözlemcilerinin katılımıyla haritacılık alanında eğitim ve işbirliğini geliştirmek amacıyla “Haritacılık Çalışma Grubu” kurulması hakkında da bilgi paylaştı.

Yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin TSK’nın etkinliğini artırdığına dikkat çeken Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığının muhtelif miktarda NEFER Kuleli Zırhlı Muharebe Aracı’nın muayene ve kabul faaliyetlerini tamamladığını, Denizaltı Kurtarma Çanı’nın deniz testlerinden başarıyla geçtiğini açıkladı.

Son olarak, gazetecilerin yönelttiği soruları da yanıtlayan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak sınır birliklerinin Türkiye’nin operasyon bölgelerine yakın noktalarda üs bölgeleri kurmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Mısır Genelkurmay Başkanı’nın Ankara ziyaretine ilişkin yapılan açıklamalar, askeri ilişkilerin geliştirilmesi ve savunma sanayisindeki işbirliğine yeni bir dönemin başlangıcına işaret ettiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Silahlı Kuvvetleri Terörle Mücadelesine Kararlı Bir Şekilde Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin