1. Haberler
  2. Ankara
  3. Türk Siyasetinin Değerli İsmi Recai Kutan’ın Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı

Türk Siyasetinin Değerli İsmi Recai Kutan’ın Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Görüş hareketinin önemli isimlerinden biri olan Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, dün 94 yaşında hayata veda etti. Ankara’daki Karşıyaka Ahmet Efendi Camii’nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine birçok önemli isim ve sevenleri katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törene iştirak ederek Kutan’ın ailesine taziyelerini iletti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Uluslararası İslam Düşünce Vakfı Başkanı Mehmet Görmez dua etti ve helallik istedi.

Başkan Erdoğan, Recai Kutan’ın vefatıyla ilgili yayınladığı taziye mesajında Kutan’ı Türk siyasetinde mümtaz bir şahsiyet olarak nitelendirirken, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Erdoğan, Recai Kutan’ın ülkemize sağladığı hizmetlerin daima hatırlanacağını belirtti ve merhum için Allah’tan rahmet diledi.

1930 yılında Malatya’da doğan Recai Kutan, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. İnşaat mühendisi olarak Devlet Su İşleri’nde çalışmaya başladı ve daha sonra özel sektörde de yöneticilik yaptı. Siyasi kariyerine Milli Selamet Partisi (MSP) genel başkan yardımcısı olarak başlayan Kutan, 1977 seçimlerinde Milletvekili seçildi ve aynı yıl koalisyon hükümetinde imar ve iskan bakanı olarak görev aldı. Ancak 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi ve mahkeme tarafından hapse mahkum edildi.

Tutukluluğunun ardından siyasi hayatına Refah Partisi’nde devam eden Kutan, parti kapatılınca Fazilet Partisi’ne geçiş yaptı. 2001 yılında ise Saadet Partisi’nin kuruluşunda önemli rol oynadı ve genel başkan olarak seçildi. Siyasi yaşamı boyunca Milli Görüş hareketinin temsilcisi olarak önemli hizmetlerde bulunan Recai Kutan, Türk siyasetinde saygıyla anılacak bir isim olarak hatırlanacak.

Recai Kutan’ın vefatı sevenleri ve siyaset camiasında büyük üzüntü yaratırken, Türk siyasetine yaptığı katkılar ve dürüst duruşu ile her zaman hatırlanacak bir isim olarak anılacaktır. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı dileriz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Siyasetinin Değerli İsmi Recai Kutan’ın Vefatı Büyük Üzüntü Yarattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin