1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türk Turistlerin Adalara Akını: Ekspres Vize Uygulamasıyla Rekor Sayıda Ziyaretçi!

Türk Turistlerin Adalara Akını: Ekspres Vize Uygulamasıyla Rekor Sayıda Ziyaretçi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen yılın nisan ayının ilk 10 gününe kıyasla, yedi günlük ekspres vize uygulaması sayesinde Ege adasına gelen Türk turist sayısında büyük bir artış yaşandı. Midilli, Sakız, Sisam, İstanköy ve Rodos adalarına yapılan ziyaretlerde turist sayısı üç katına çıkarak 20.690’a ulaştı.

Kathimerini gazetesine göre, 1-10 Nisan 2023 tarihleri arasında Midilli adasına 390 Türk turist ziyarette bulunmuştu. Ancak, 2024 yılında aynı dönemde bu rakam 3 bin 880’e yükseldi. Sakız Adası’na gelen turist sayısı 2 bin 716’dan 4 bin 993’e, Sisam Adası’na gelen turist sayısı ise 299’dan 2 bin 851’e çıktı. İstanköy adasını ziyaret eden turist sayısı 2 bin 400’den 3 bin 300’e, Rodos adasını ziyaret eden turist sayısı ise 2 bin 320’den 5 bin 726’ya yükseldi.

Toplamda beş adaya yapılan ziyaretlerde geçen yıla kıyasla 5 bin 969 daha fazla Türk turist ziyaret etti ve toplamda 20 bin 690 kişiye ulaşıldı. Ramazan Bayramı’nın da etkisiyle adalarda artan hareketlilik ekonomiyi canlandırdı.

Yedi günlük ekspres vize uygulaması, ay sonunda Limni, Leros, Sömbeki, Kilimli ve Kızılhisarlı adalarını da kapsayacak şekilde genişletilecek. Bu adımla beraber daha fazla Türk turistin Ege adalarını ziyaret etmesi bekleniyor. Artan turist sayısı, adaların ekonomisine olumlu katkıda bulunacak ve turizm sektörü canlanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Turistlerin Adalara Akını: Ekspres Vize Uygulamasıyla Rekor Sayıda Ziyaretçi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin