1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Türk Vatandaşlarını Kurtaran Gemiden Gelen Tşekkürler!

Türk Vatandaşlarını Kurtaran Gemiden Gelen Tşekkürler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in artan saldırıları nedeniyle Lübnan’da mahsur kalan yaklaşık 378 Türk vatandaşı, Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Sancaktar Gemisi tarafından Türkiye’ye getirildi. Gemide yaşanan dramı anlatan bazı vatandaşlar, Beyrut’ta can güvenliğinin olmadığını ve şehrin ortasına bombaların düştüğünü ifade ettiler. TCG Sancaktar Gemisi, gece geç saatlerde Mersin Limanı’na demir attı.

Gemiye öncelikle yaşlı ve çocuklar tahliye edildi ve aralarında Nijeryalı eşi ve 7 aylık bebeği Hilda ile yurda gelen Goncagül Udigwe gibi insanlar da vardı. Udigwe, Lübnan’da yaşanan zor durumu ve tahliye sürecini anlatarak Türkiye’ye teşekkür etti. Beyrut’tan gelen Necip Tunç ise yaşanan dramı kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını belirtirken, Türkiye’nin kendilerini yalnız bırakmadığını vurguladı.

Orhan Havar, Türkiye’nin başarılı bir şekilde tahliye sürecini yürüttüğünü belirterek, devletin kendilerine sahip çıktığını ve bölgede kaldıkları süre zarfında endişe içinde olduklarını ifade etti. Türk vatandaşları gemiden tahliye edildikten sonra otobüslerle memleketlerine uğurlandı.

Brezilya da İsrail’in saldırıları sırasında Lübnan’da mahsur kalan 217 vatandaşını tahliye etti. Brezilya Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir uçak, Lübnan’dan aldığı 217 kişiyi Sao Paulo’ya getirdi. Ülkede halen 21 bin Brezilyalı olduğu ve kurtarma uçaklarını beklediği bilgisi paylaşılırken, Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın talimatıyla 3 bin Brezilyalının ülkeye getirildiği bildirildi. FAB tarafından yapılan açıklamada, Lübnan’da yaşayan Brezilyalıların kademeli olarak ülkeye dönmelerinin planlandığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Vatandaşlarını Kurtaran Gemiden Gelen Tşekkürler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin