1. Haberler
  2. Ankara
  3. Türk ve ABD Arasında Maliyet Anlaşması Safhasına Girildi – Detaylar İncelemeler Tamamlandı!

Türk ve ABD Arasında Maliyet Anlaşması Safhasına Girildi – Detaylar İncelemeler Tamamlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maliyet anlaşma safhasında belirlenecek olan fiyatlandırma sürecinde, Türk ve ABD yetkilileri tarafından ortak inceleme ve değerlendirmeler yapılacak. Bu incelemeler sonucunda anlaşma tamamlanacak ve takvim işlemeye başlayacak. Ankara tarafından ABD’ye üretim ve modernizasyon teklifi de iletilmiştir.

F-16 tedarik sürecinin 2028 yılına kadar tamamlanacağı öngörülmektedir. Türk F-16’larının ABD’den uçakla ve gerektiğinde yakıt ikmali yaparak Türkiye’ye getirilmesi planlanmaktadır. Bununla birlikte, talep edilen sistemlerin montajı ve alt sistemlerin üretimi gibi hususlar takvimi etkileyebilir ve süreci uzatabilir.

Taslak teklif ve kabul mektupları incelemeleri tamamlanmasının ardından Türk ve ABD yetkilileri bir araya gelerek detaylı bir görüşme yapacaklar. Maliyet hesaplamaları listenin ve ürünlerin üzerinden yapılacak ve anlaşma safhasına geçilmesiyle toplam maliyet belirlenecektir. Ankara’nın Türkiye’de üretim ve modernizasyon teklifi ise ABD makamlarına iletilmiştir.

Türk F-16’larının ABD’den getirilmesi ve gerektiğinde yakıt ikmali yapılması planlanmakta olup, bu süreçte talep edilen sistemlerin montajı ve alt sistemlerin üretimi gibi faktörler takvimi etkileyebilir. Tamamlanacak olan anlaşma sonrasında ise takvim işlemeye başlayacak ve tedarik süreci 2028 yılına kadar tamamlanması öngörülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk ve ABD Arasında Maliyet Anlaşması Safhasına Girildi – Detaylar İncelemeler Tamamlandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin