1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye Basketbol Erkekler Dünya Sıralamasında Geriledi!

Türkiye Basketbol Erkekler Dünya Sıralamasında Geriledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA), Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ardından erkekler dünya sıralamasını açıkladı. ABD, altın madalya kazanarak liderliğini korurken, Sırbistan ikinci sıraya yükseldi ve Almanya’yı geride bıraktı. Türkiye ise 429 puanla 27. sıraya gerileyerek dikkat çekti. Fransa ise Olimpiyat Oyunları’nda final oynayarak 4. sıraya yükseldi.

Sıralamada önemli değişiklikler yaşandı. Kosta Rika 89’dan 71. sıraya yükselerek büyük bir sıçrama yaptı. El Salvador ise 23 sıra yükselerek 103. sıraya yerleşti. Her iki takım da FIBA Basketbol Dünya Kupası 2027 Orta Amerika Ön Elemeleri’nde başarılı olarak sıralamada yüksek konumlara ulaştı.

Dünya sıralamasında ilk 10’a baktığımızda, ABD liderliği sürdürürken, Sırbistan ikinci sıraya yükseldi. Almanya üçüncü, Fransa dördüncü ve Kanada beşinci sırada yer aldı. İspanya, Avustralya, Arjantin, Letonya ve Litvanya ise ilk 10 sıralamasını tamamladı.

FIBA’nın açıkladığı erkekler dünya sıralamasında Türkiye’nin 429 puanla 27. sırada olması basketbol severler için sürpriz bir durum. Türkiye’nin diğer takımlarla olan mücadelesindeki performansı ve gelecekteki göstergeleri merakla beklenmekte.

Özetle, FIBA’nın açıkladığı son erkekler dünya sıralamasında Türkiye’nin 429 puanla 27. sıraya gerilediği görüldü. ABD liderliğini korurken, Sırbistan yükselişini sürdürdü. Öte yandan Fransa’nın final oynayarak yüksek basamaklara tırmanması dikkat çekiciydi. Kosta Rika ve El Salvador gibi sürpriz yapan takımların yükselişi ise dikkat çekiciydi. Türkiye’nin gelecekteki performansı ve sıralamadaki konumu basketbol camiası tarafından merakla takip ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Basketbol Erkekler Dünya Sıralamasında Geriledi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin