1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Dikkat Çeken Gelişmeler: İsrail’in Saldırıları, Öğretmenlere Yönelik Şiddetin Cezası Artıyor, İslam Düşmanlığı Gündemde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Dikkat Çeken Gelişmeler: İsrail’in Saldırıları, Öğretmenlere Yönelik Şiddetin Cezası Artıyor, İslam Düşmanlığı Gündemde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde, Orta Doğu’da artan İsrail saldırılarına dair gelişmeler ve Türkiye’nin aldığı tedbirler bulunmaktadır. Meclis Genel Kurulu’nun 8 Ekim Salı günü toplanacağı ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in milletvekillerini bilgilendireceği belirtilmektedir. Toplantıda kapalı oturum yapılıp yapılmayacağı ise birleşim açıldıktan sonra kararlaştırılacaktır.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin, Genel Kurul görüşmelerine devam edilmesi beklenmektedir. Teklifin 42 maddeden oluştuğu ve şu ana kadar 25 maddenin kabul edildiği belirtilmektedir. Teklif ile öğretmenlere yönelik şiddetin cezasının artırılacağı ve eğitimcilere karşı işlenen suçlar için 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası öngörüldüğü ifade edilmektedir. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi’nin hayata geçirileceği ve burada teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitiminin verileceği duyurulmuştur.

Meclis komisyonlarında da önemli gündem maddeleri bulunmaktadır. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde faaliyet gösteren İslamafobi ve İrkçılık İnceleme Alt Komisyonu’nun çarşamba günü toplanacağı ve bu toplantıda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun islam düşmanlığı ve ırkçılık konularında sunum yapacağı belirtilmektedir. Meclis çalışmaları kapsamında, İslam düşmanlığı ve ayrımcılık konularının önemli bir yer tutacağı vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Dikkat Çeken Gelişmeler: İsrail’in Saldırıları, Öğretmenlere Yönelik Şiddetin Cezası Artıyor, İslam Düşmanlığı Gündemde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin